Lahôdková klobása vínna

tassiedevil - fotkatassiedevil, 2. novembra 2013

Toto je jeden z mála mäsových výrobkov, ktorý neobsahuje žiadne chemické prísady....Priemyselný recept z roku 1972....

Suroviny

Na 1 kg výrobku:
150 g
200 g
350 g
90 g
50 g
1 ks
60 g
1 g
0,6 g
0,4 g
19 g
70 g
3 m




Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme na jemno, žemle nakrájame na malé kocky a namočíme do mlieka .Namočené žemle vymiešame vo food procesori alebo ponorným mixerom, pridáme pomleté mäso a koreniny a za neustáleho miešania postupne pridávane vodu zamiešanú s víno a vymiešame na jemnú hmotu. /samozrejme najvhodnejšie zariadenie na tento proces je kutrík/.

  2. 2

    Dobre vymiešanú hmotu narážame do baraních črievok...nenarážame veľmi na pevno aby klobásy pri pečení nepraskali..

    Lahôdková klobása vínna - obrázok 2
  3. 3

    pečieme z oboch strán na masle alebo oleji a pri konci pečenia môžeme trochu podliať vínom......

    Lahôdková klobása vínna - obrázok 3
  4. 4

    pred pečením som natočenú klobásku prepichol špajdlou aby sa klobáska ľahšie pri pečení otočila......

    Lahôdková klobása vínna - obrázok 4
  5. 5

    my sme ju stlačili s čerstvým domácim chlebom a horčicou.....ak máte niekto nejaký iný spôsob podávania tejto pochúťky, rád sa poučím.....Dobrú chuť..

Diskusia k receptu

pseudocognac
Vinný znamená, že nesie za niečo vinu, VÍNNY súvisí s VÍNOM.

Ale pekny recept, aj parocky mam ulozene..
eviana
Tohoto vinníka by som veru veľmi rada vychutnala... vyzerá úžasne, máš môj obdiv a 5* :)
izabella929
@Tassiedevil...joj no paráda, ja klobásky veľmi rada...) super recept a dlllllllhééé klobásiská, aké robíme aj my...podľa obrázku 2 sa mi zdá, že sú hrubé iba ako párky...ale vyzerajú super.-)))
hubata
Ako inak? Dostal si odo mňa päťku s *. Neviem, fakt neviem prečo takýto jednoduchý recept musia pokaziť vo veľkovýrobe údenín pridávaním všelijakých prísad, éčiek, aromatických látok .... Krásne klobásky, voňajú mi až sem. Ja fakt dnes nič iné nerobím, len ukladám recepty do KK..... Veľká vďaka ti zaň: fotopopis vynikajúci, vôňa tiež ......
kimlo
Aj ja som dal 5* za tento super recept. Len kde zohnat baranie creva? Bravcove by asi boli prilis hrube?
tassiedevil
@hubata , kedysi mäsiarne zásobovali denne čerstvými výrobkami a preto nebolo potrebné pridávať chémiu.....rado sa stalo, aj ja dakujem:)
tassiedevil
@kimlo , rád by som Ti pomohol s črievkami, ale žiaľ si veľmi daleko, :)) skús od zásobovateľov mäsnej výroby....určite ich niekde majú..máš pravdu bravčové sú trochu hrubé a konečný efekt by nebol rovnaký...dakujem Ti za hodnotenie a zároveň všetkým za komentáriky..:)
merylas
Je fajn, že se zase vracíme k starším receptům. Říkám jim selské, vyrostla jsem na domácích zabijačkách, chovali jsme drůbež, králíky a všechno maso se pak zpracovávalo a dělaly se různé výrobky. Vystačilo se jen se základním kořením a jaká to byla dobrota ! :-)
jujoska
hned by som si dala, az sem citim tu vonu. Zavidim ti, ze si mozes urobit taketo dobroty sam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia