Lahôdková klobása vínna

Autor receptu: tassiedevil

Toto je jeden z mála mäsových výrobkov, ktorý neobsahuje žiadne chemické prísady....Priemyselný recept z roku 1972....

Postup

  1. Mäso pomelieme na jemno, žemle nakrájame na malé kocky a namočíme do mlieka .Namočené žemle vymiešame vo food procesori alebo ponorným mixerom, pridáme pomleté mäso a koreniny a za neustáleho miešania postupne pridávane vodu zamiešanú s víno a vymiešame na jemnú hmotu. /samozrejme najvhodnejšie zariadenie na tento proces je kutrík/.
  2. Dobre vymiešanú hmotu narážame do baraních črievok...nenarážame veľmi na pevno aby klobásy pri pečení nepraskali..
  3. pečieme z oboch strán na masle alebo oleji a pri konci pečenia môžeme trochu podliať vínom......
  4. pred pečením som natočenú klobásku prepichol špajdlou aby sa klobáska ľahšie pri pečení otočila......
  5. my sme ju stlačili s čerstvým domácim chlebom a horčicou.....ak máte niekto nejaký iný spôsob podávania tejto pochúťky, rád sa poučím.....Dobrú chuť..