Ľahký letný šalát (fotorecept)

Autor receptu: janger

Tento salat robievam casto. Hlavne v lete nam velmi chuti. Vacsinou pouzivam na jeho pripravu udene kuracie prsia, ale dnes som chcela minut bravcove pecene masko, ktore som mala este v chladnicke. Ked nemate moc casu, alebo sa vam nechce varit, tak tento salatik je za chvilu hotovy.

3
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Studene maso pokrajame na kusky. Mozete pouzit hocico, napr. upecene kuracie prsicka, udenu hydinu, pecene bravcove... Co mate v chladnicke, alebo na co mate chut. Fetu, mozarellu, paradajky pokrajame. Zlahka to zmiesame so salatom. Ja som kupila zmes, kde boli asi styri druhy salatov. Je moznost kombinovat (rukola, kuceravy salat, ladovy salat, lollo rosso, hlavkovy salat...). Pridame posekane susene paradajky. Zalejeme nalevom-dresingom. Krutony pridame az na koniec, aby zostali chrumkave. Salat posypeme piniovymi orieskami. Podavame s pecivom, chlebom, hriankou...Dobru chut.
  2. Tip1: Krutony mozete kupit hotove, ale daju sa aj velmi lahko spravit. Pokrajame chlieb na male kocky, trosku pokvapkame olejom (napr.olivovym) a na panvici rychlo opecieme. Tip2: Piniove zrniecka mozeme nahradit aj slnecnicovymi alebo tekvicovymi.