Ľahký jahodový cheesecake s granátovým jablkom

sweetlaab - fotkasweetlaab, 15. mája 2015
Ľahký jahodový cheesecake s granátovým jablkom
Foto: sweetlaab

Čítala som tento lahodný retro recept s nízkym obsahom tuku pre cheesecake v kanadskom časopise Eating Light a pripravila som ho s malými zmenami. Zobraziť celý popisČítala som tento lahodný retro recept s nízkym obsahom tuku pre cheesecake v kanadskom časopise Eating Light a pripravila som ho s malými zmenami. Namiesto krémového syra so zníženým obsahom tuku, použila som maskarpone a ozdobila tortu tiež s granátovým jablkom, okrem pôvodných jahôd. Chuť bola výborná a ľahká. Nutričné hodnoty a kalórie sú vypočítané na Ľahký jahodový cheesecake s granátovým jablkom

14
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

1,5 hrnček
1,5 hrnček
4 PL
4 PL
2-4 PL
Plnka:
750 g
250 g
4 PL
2 PL (kôra)
2 lyžička
1/4 hrnček
2 ks
4 ks
12-14 ks
1 ks
2 plátky




Postup

  1. 1

    Zmiešajte omrvinky, med a olej. Pridajte mlieko v prípade potreby získať správnu konzistenciu. Natlačte zmes pevne do dna a do polovice po stranách 23 cm tortovej formy.

  2. 2

    Zmiešajte tvaroh, mascarpone, múku, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt do hladka. Pridajte cukor a žĺtky. Nakoniec jemne vmiešajte vyšľahané bielky.

  3. 3

    Nalejte zmes do omrvinkovej hmoty v tortovrj forme, pečte 40 - 45 minút, alebo do veľmi mierneho hnedasta okolo strán.

  4. 4

    Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte tortu vychladnúť v rúre po dobu 30 minút, alebo viac.

  5. 5

    S kovovou stierkou uvoľnite cheesecake zo strán formy. Odstráňte formu a umiestnite tvarohový koláč na tanier a ozdobte s jahodami a granátovým jablkom. Nalejte na ovocie rozpustenú želatínu a nechajte stuhnúť.

Diskusia k receptu

tassiedevil
nekritizujem, pekný koláčik, ja mám len svoj názor na tie odtučnené, tvarohy a syry...sú bez chuti a gumenej konzistencie, ktorá vo veľkej miere ovplyvňuje kvalitu, a chuť cukrárskych výrobkov....ináč, čo sa týka všetkých produktov "low fat" odborníci tvrdia, že so zdravotného hľadiska sú horšie ako plnotučné produkty...tak si vyberte...:)
sweetlaab
Ďakujem Jožka, Kukulienka. Tassiedevil, súhlasím , treba jesť vyváženú stravu, živočíšne tuky sú potrebné, tak ako rastlinné. Živočíšne tuky majú viac to, čo nemajú rastlinné, a naopak, napríklad taký vitamín K2, potrebný pre metabolizmus pri osteoporóze. Ale aj nízkotukové recepty sú chutné, ak sa vhodne pripravia.... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia