Ľadový čaj s limetkou

Autor receptu: nazarboncuk

Máte radi ľadový čaj? Ja príliš nie, ale na domáci nedám dopustiť. Jeho plus je žiadne konzervačné látky ani sladidlá. Len to, čo si doň sami dáte :) Možno robievate podobne, je to veľmi jednoduché.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme silný čaj, nakoľko sa bude ešte riediť s ľadom. Ja som použila čierny earl grey (ľadový čaj je skvelý aj zo zeleného či bieleho čaju). Čajové lístky vložíme do vhodnej nádoby a zalejeme vriacou vodou (odborníci na čaj si upravia teplotu vody podľa druhu čaju, ja barbar, všetko zalievam vriacou vodou :)
  2. Čaj necháme vylúhovať 5 minút. Zelený a biely samozrejme menej, dve minutky stačia. Necháme mierne vychladnúť a ochutíme cukrom a šťavou z menšej polovice limetky.
  3. Keď je čaj takmer studený, pripravíme si dva poháre, do ktorých rozdelíme ľad (nešetríme ním) a na kocky nakrájanú zvyšnú, väčšiu polovicu limetky. Zalejeme čajom a načúvame praskaniu ľadu ;) Kto chce a má po ruke, prihodí si obľúbené koktejlové bylinky. Vychutnávame s vyloženými nohami najlepšie na balkóne, dvore, terase a rituálne zvolávame leto. Dátum by už bol, len to počasie---