Foto: ancicka
Tento rcp.je z kuchárskej knižky z r. 1967.Chutí skvele.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
2 ks celé |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
na posýpanie |
|
500 g na plnku očistené |
|
1 ks |
|
podľa kyslosti jablk |
|
Postup
-
1
Z úvedených surovin si vypracujeme cesto.cesto odložíme cez noc na chladné miesto.
-
2
Potom cesto rozdelíme na polovicu.Cesto vyvaľkáme vo veľkosti plech a položíme na vymastený plech.Rozložíme očistené a nastruhané jablká,posýpeme škoricovým cukrom a podľa kyslostí aj kr.cukrom.
-
3
Druhé cesto si tiež vyvaľkáme vo veľkosti plechu a pomocov valčeka prenesieme na plech.
-
4
Cesto popicháme vidličkou a upečieme.Po upečení koláč posypeme pr. cukrom. Možno ,že sa niekomu bude zdať táto kombinácia surovín divná,ale verte mi,že chutí výborne.
Diskusia k receptu