Foto: mariaklara
Tento recept som objavila pred pár rokmi v knihe " Recepty zo Života ". Doteraz ho robievala moja dcéra, no a teraz, keď sa Zobraziť celý popisTento recept som objavila pred pár rokmi v knihe " Recepty zo Života ". Doteraz ho robievala moja dcéra, no a teraz, keď sa odsťahovala, som ho urobila ja. Po upečení sú to také chrumkavé rohlíčky.
porcií
príprava
na 125-150 °C
Suroviny
300 g |
|
150 g, alebo Palmarín |
|
170 g, na jemno postrúhaná |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Plnka: | |
150 g |
|
150 g |
|
80 ml |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Ingrediencie:
-
2
Mrkvu očistíme, postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, heru. Pridáme mlieko, štipku soli .
-
3
Vypracujeme cesto.
-
4
Mak premiešame s cukrom, sparíme horúcim mliekom a pridáme prepláchnuté hrozienka.
-
5
Na pomúčenej doske rozgúľame cesto na hrúbku asi 4 mm. pokrájame na štvorce 5x5 cm.
-
6
Na každý štvorec dáme makovú plnku.
-
7
Štvorce zvinieme a sformujeme rožteky. Na plech dáme fóliu na pečenie, poukladáme rožteky a dáme piecť do vyhriatej el. trúby. ( Ak nemáme fóliu, tak na pomastený plech ). Pečieme pri 125-150° C teplote. Pred pečením ich môžeme potrieť rozmiešaným žĺtkom, alebo ich po upečení obalíme vo vanilkovo-práškovom cukre.
Napisem ake bolo ;)))