Foto: silviaj
Môj svokor mal nedávno narodeniny, pripravila som mu takúto pánsku "kyticu". Svokor bol príjemne prekvapený a veľmi mu chutila. :-)
porcií
príprava
Suroviny
1 bochník |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
3 druhy |
|
Ozdobenie: | |
400 dkg |
|
uvarené na tvrdo |
|
400 dkg |
|
300 dkg |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bochník rozrežeme na 3 časti a natrieme striedavo nátierkou. Najlepšie striedať farebne. Bagetu rozrežeme na 2 časti.
- 2
Striedavo plníme: vajíčka, klobáska, saláma, uhorka, podľa chuti a všetky časti spojíme.
- 3
Bagetu 4 špáradlami spojíme s bochníkom. Vznikne nám torzo kytice, ktorú celú pokryjeme plátkovým syrom, aby nebolo vidieť kôrky chleba.
- 4
Začneme pripichovať špáradlami od najvyššieho bodu bochníka, najlepšie začať ružičkou zo salámy a postupne pridávať okolo vrsty, cherry paradajky, šunku v tvare ružičiek. Na prázdne miesta môžeme podľa potreby pripichovať cherry paradajky a ozdobné kukuričky.
- 5
Na záver si urobíme lístky pomocou vykrajovačky v tvare lístku, z póru. Dlho držia tvar. Stonku kytice si pripravíme z póru,striedame tenké asi 5 cm hrubé plátky svetlo a tmavo zelené a previažeme korbáčikmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jáááj, samozrejme máš pravdu. Omylom mi tam pribudli nuly. Ďakujem za upozornenie, to vieš - prepracovanosť, taká kytica dá zabrať. Ešte raz ďakujem.
- šunky (400dkg, namiesto správnych 40dkg)
- salámy (400dkg, namiesto správnych 40dkg)
- syra (300dkg, namiesto správnych 30dkg).
Za chybu sa ospravedlňujem! :-)