Kysnuté vanilkové roládky fotorecept

mojack - fotkamojack, 10. apríla 2014
Kysnuté vanilkové roládky (fotorecept)
Foto: mojack

... jednoduché a hlavne chutné.

10
porcií
150 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
30 g
4 g
1 ks
20 g
0,5 čl
120 g
Vanilková plnka:
160 g
50 g
10 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto vymiešala pekárnička.

    Kysnuté vanilkové roládky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si puding. V miske pomaly varíme vajíčko, kukuričný škrob, 50 g cukru a mlieko. Po uvarení pridajte vanilkový extrakt a 10 g masla, miešajte, kým sa nerozpustí a nechajte vychladnúť.

    Kysnuté vanilkové roládky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si rozdelíme na 10 ks.

    Kysnuté vanilkové roládky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každý rozvaľkáme na ovál.

    Kysnuté vanilkové roládky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cesto rozotrieme vanilkovú náplň,

    Kysnuté vanilkové roládky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Stočíme do rolády,

    Kysnuté vanilkové roládky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poukladáme roládky na pekáčik 20x30 cm .

    Kysnuté vanilkové roládky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme 20 minút nakysnúť.

    Kysnuté vanilkové roládky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Predhrejte rúru na 180 stupňov,asi 25-30 minút pečieme do zlatej farby.

    Kysnuté vanilkové roládky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vyberieme, necháme vychladnúť. Polejeme čokoládou alebo len posypeme cukrom.

    Kysnuté vanilkové roládky (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
@mojack
vtipné malé záviny..fajn koláčik..zas iný..
želám zdravie..nech je všetko každým dňom lepšie..
roládky pomastíš-ako buchty-žeby sa oddeľovali..či nie..??
a krájaš akým štýlom..??
no uzasne cosi... maly valcek rada vyuzivam, tak pride rad na ne. :D mohla by som poprosit velkost plechu? aby som zhruba vedela aky mam pouzit. dakujem.
radost , ano presne tak roládky pomastíš-ako buchty-žeby sa oddeľovali. Nekrájam, sú veľké- dlhé 20 cm , pekne sa oddelili.
... a dakujem, pomaly ale isto sa to dáva do poriadku , je to lepšie.
skvelý recept, plnila som zlatým klasom, ktorý som zjemnila kúskom masla. Roládky majú však jednu veľkú chybu: je ich mááálo :)
@mojack , ďakujem za recept. Robila som presne podľa receptu, aj plnku. Vajce som primiešala neskôr, bála som sa, že vyrobím praženicu:-))) Chutí naozaj výborne, len.......je ich naozaj málo:-( Určite ich ešte budem piecť, z dupľa-dávky:-)


veru, ma len jednu chybu. :-)))
Z duplovanej dávky som rozmýšlala aj ja, len do akeho plechu ho dať, aby ostali 20 cm dlhé. Nakoniec som pohľadala 2 rovnake plechy ktoré sa zmestia do rury a upiekla naraz.
Ja som ich ukladala na malý pekáč, lebo nemám vhodný plech, preto ich mám kratšie. Musím to ešte nejako vyhútať, lebo sa mi to páči, keď tie buchtičky menej okrajov a veľa plnky:-) A uberiem trocha cukru:-)

Pridaj komentár k receptu: