Kysnuté mafiny bez mlieka
Autor receptu: dada777
Mafiny z kysnutého cesta sú pripravené bez kravského mlieka. Cesto je krásne nadýchané a ľahké. Určite sa hodia na zahryznutie, ako desiata pre deti, ale i dospelých a môžeme si na nich pochutiť aj pri lahodnej káve.
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Z droždia, cukru, múky a mlieka si pripravíme kvások a po vykysnutí ho pridáme k ostatným surovinám a zamiesime nelepivé cesto.
- Cesto rozdelíme na rovnaké kúsky a do každého cesta si zapracujeme plnku (ako keď plníme parené buchty).
Ja som použila čerstvé nektarinky nakrájané na malé kúsky, ale môže byť aj kompótové ovocie, tvarohová plnka, maková a pod.
- Naplnené mafiny vložíme do košíčkov alebo do formy na mafiny a necháme kysnúť.
Pečieme pri teplote 180°C 15 až 20 minút. Po vychladnutí pocukrujeme práškovým cukrom a môžeme si pochutnávať.