Kváskové briošky (fotorecept)
Autor receptu: ivah
Tento nápad som mala už dlho v hlave, ale nie a nie ho zrealizovať. ;-) Ešte nikdy som nepiekla briošky a už vôbec nie z kvásku. Nakoniec mi nedalo, prišla som aj na to, ako treba cesto zauzliť a chrumkavé, voňavé briošky sú na svete! :-)
8 porcií |
630 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup
- Všetky suroviny vymiesime na vláčne cesto, ktoré necháme aspoň 6 hodín na teplom mieste kysnúť (najlepšie cez noc). Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, ...
- ... rozdelíme na 8 častí, ...
- ... z ktorých tvarujeme valčeky dlhé 30 cm.
- Zapletieme ich do uzla, ...
- ... preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme makom a necháme ešte aspoň 4 hodiny podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 15 minút. Dobrú chuť! Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu :-)