Kváskové briošky (fotorecept)

Autor receptu: ivah

Tento nápad som mala už dlho v hlave, ale nie a nie ho zrealizovať. ;-) Ešte nikdy som nepiekla briošky a už vôbec nie z kvásku. Nakoniec mi nedalo, prišla som aj na to, ako treba cesto zauzliť a chrumkavé, voňavé briošky sú na svete! :-)

8
porcií
630 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny vymiesime na vláčne cesto, ktoré necháme aspoň 6 hodín na teplom mieste kysnúť (najlepšie cez noc). Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, ...
  2. ... rozdelíme na 8 častí, ...
  3. ... z ktorých tvarujeme valčeky dlhé 30 cm.
  4. Zapletieme ich do uzla, ...
  5. ... preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme makom a necháme ešte aspoň 4 hodiny podkysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 15 minút. Dobrú chuť! Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu :-)