Pečené kurča

Kurča na soli (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduché varenie z pekáča. Na pomoc som si teraz vzala soľ. Vyskúšajte lenivé nenáročné pečenie kurčaťa, výborný obed na nedeľu, alebo len tak.

6-8
porcií
15 minút
príprava
90-100 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kurča umyjeme, zľahka osušíme. Soľ nasypeme na spodok zapekacej misy a na soľ uložíme kurča.
  2. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Na spodnú mriežku vložíme zapekaciu misu s kurčaťom, pečieme 90-100 minút podľa veľkosti kurčaťa. Kurča máme upečené do zlatista.
  3. Preložíme zo zapekacej misy a podávame s ryžou, zemiakmi alebo podľa seba. Nikto sa nemusí báť, že mäso bude slané. Dobrú chuť.