Pečené kurča
Kurča na soli (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduché varenie z pekáča. Na pomoc som si teraz vzala soľ. Vyskúšajte lenivé nenáročné pečenie kurčaťa, výborný
obed na nedeľu, alebo len tak.
6-8 porcií |
15 minút príprava |
90-100 minút na 200 °C |
Postup
- Kurča umyjeme, zľahka osušíme. Soľ nasypeme na spodok zapekacej misy a na soľ uložíme kurča.
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Na spodnú mriežku vložíme zapekaciu misu s kurčaťom, pečieme 90-100 minút podľa veľkosti kurčaťa. Kurča máme upečené do zlatista.
- Preložíme zo zapekacej misy a podávame s ryžou, zemiakmi alebo podľa seba. Nikto sa nemusí báť, že mäso bude slané. Dobrú chuť.