Kurča na jablkách (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Mám rada kombináciu kura + ovocie. Našla som aj tu pár podobných receptov a viem,že sa nájde pár ľudí čo to patrične ,,okomentujú" Zverejnené recepty pomáhajú jednej môjmu srdcu blízkej osobe pri varení a tak mi nemusí kôli každej maličkosti volať-jednoducho si to tu nájde a to je pre mňa podstatné. Občas treba aj jednoduché recepty.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180-190 °C

Postup

  1. Zvyknem kúpiť celé kurčatá a tie si naporcujem doma. Prsia idú do marinády alebo na rezne -na pečenie sú suché. Kúpila som 2 kurčatá ktoré som umyla a naporcovala. Prsia som dala bokom. Chrbáty som dala na malý plech osolila podliala asi 1dl vody. Jablká som len rozkrojila na štvrtinky a vybrala jaderník. NEŠÚPALA som ich. Dala som ich na plech, na ne som dala stehná osolila posypala rascou, podliala trochou vody. Na jedno stehno dávam 2-3 jablká lebo pre mňa je to ako príloha.
  2. Oba plechy som šupla do rúry a dala piecť asi na 30 minút. Nezakrývala som ničím - mám odskúšanú rúru a viem,že to netreba. V starej rúre som piekla pod alobalom a len pred koncom pečenia som nechala zapiecť kožu. Tu je ťažko radiť každá máme inú rúru, ale ja to mám odskúšané takto.
  3. Ja som jedla len stehno a jablká, no samozrejme kto chce uvarí si ryžu alebo zemiaky.
  4. Obsah druhého plechu a 2 stehná sa zjedli len tak s chlebom ktorý som robila podľa @Mijaita. Bylinkové maslo som doplnila cesnakom a do cesta som šupla semiačka. Upečený som nestihla nafotiť pretože sa naň vrhli takou rýchlosťou,že som to vzdala :-)