Kuracie srdiečka na smotane s estragónom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Máme radi vnútornosti, pripravila som kuracie srdiečka na smotane s estragónom a
podávala som ich s tarhoňou.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 80-90 °C |
Postup- Kuracie srdiečka som umyla, nechala odkvapkať z vody,...
- ...rozkrojila som ich na polovicu, odstránila prípadné krvné zrazeniny, znovu umyla,...
- ...a boli pripravené na varenie.
- V hrnci na rozpustenej domácej bravčovej masti som orestovala cibuľu,...
- ...podliala som ju malým množstvom horúcej vody, opakovane som ju vydusila až na tuk, podobne ako pri príprave perkeltu, cibuľa sa týmto spôsobom prípravy rozpadne, ochutí a zahustí šťavu. Tento postup som opakovala celkom 3x.
- Pridala som čerstvo mleté čierne korenie a cesnak pokrájaný na plátky, krátko som ho orestovala, kým sa pekne rozvoňal,...
- ...pridala som kuracie srdiečka, restovala som ich za stáleho miešania na prudkom plameni,...
- ...kým sa zatiahli do biela, pridala som estragón, premiešala,...
- ...priliala som domáci kurací vývar, priviedla do varu, dusila som prikryté pokrievkou...
- ...na strednom plameni do mäkka - u mňa 60 minút.
- Priliala som sladkú smotanu,...
- ...premiešala, nechala len krátko prevrieť, odstavila som z plameňa, po chvíli som osolila a dochutila citrónovou šťavou.
- Podávala som horúce s dusenou tarhoňou, posypala som ešte pažítkou.
- Ide veľmi príjemné jedlo, jemnej kyslej chuti, ktorú zvýrazní estragón, dobre chutí s dusenou ryžou, s rôznymi cestovinami alebo s kysnutou knedľou.
|