Kuracie rezančeky s mrkvou a fazuľou (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Jednoduché a ľahké jedlo, ak vynecháme smotanu, tak je úplne bez tuku, ale v celkovom množstve hotového jedla sa to "stratí".

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a na suchej teflónovej rajnici osmažíme na bielo
  2. osolíme, pridáme nastrúhanú mrkvu a pár tenkých koliesok a dusíme vo vlastnej šťave, získame peknú oranžovú šťavu z mrkvy
  3. po 10 minútach dusenia pridáme pretlačený cesnak, korenie a vegetu
  4. podusíme ešte 5 minút a pridáme vodu, podľa toho koľko chceme šťavy a fazuľu (bez šťavy)
  5. zahustíme múkou zmiešanou v troške vody
  6. pridáme lyžicu sladkej smotany na zjemnenie chuti a farby, necháme prevrieť a podávame s ryžou alebo zemiakmi a s čerstým šalátom. Ja so zvolila kyslú kapustu, do ktorej som pridala mrkvu, ktorú som si odobrala z celkového množstva postrúhanej mrkvy.