Kuracie rezančeky s mrkvou a fazuľou (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Jednoduché a ľahké jedlo, ak vynecháme smotanu, tak je úplne bez tuku, ale v celkovom množstve hotového jedla sa to "stratí".
8 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a na suchej teflónovej rajnici osmažíme na bielo
- osolíme, pridáme nastrúhanú mrkvu a pár tenkých koliesok a dusíme vo vlastnej šťave, získame peknú oranžovú šťavu z mrkvy
- po 10 minútach dusenia pridáme pretlačený cesnak, korenie a vegetu
- podusíme ešte 5 minút a pridáme vodu, podľa toho koľko chceme šťavy a fazuľu (bez šťavy)
- zahustíme múkou zmiešanou v troške vody
- pridáme lyžicu sladkej smotany na zjemnenie chuti a farby, necháme prevrieť a podávame s ryžou alebo zemiakmi a s čerstým šalátom.
Ja so zvolila kyslú kapustu, do ktorej som pridala mrkvu, ktorú som si odobrala z celkového množstva postrúhanej mrkvy.