Kuracie ragú

Autor receptu: dada777

Chutné jedlo z kuracieho mäsa, ktorému dáva výbornú chuť cibuľka s cesnakom. Kto chce si môže do ragú okrem zemiakov nakrájať na kolieska aj jednu mrkvu. Jedlo je vhodné aj pre bezmliečnu diétu.

3 - 4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ja som na prípravu ragú použila rozporcované kurča - 2 stehná a 2 krídla. Kuracie prsia nie sú do ragú vhodné. Mäso umyjeme a nasolíme.
  2. Cibuľu si nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a očistené zemiaky narežeme na menšie kúsky.
  3. Kuracie mäso prudko opečieme na troche oleja, vyberieme ho a jemne orestujeme cibuľku a cesnak. Potom pridáme zatiahnuté mäso, zemiaky, vodu a ešte trochu dosolíme. Privedieme do varu a varíme domäkka.
  4. Mäso oberieme od kostí a môžeme podávať. Cibuľka s cesnakom dajú tomuto jedlu úžasnú chuť.