Kuracie ragú
Autor receptu: dada777
Chutné jedlo z kuracieho mäsa, ktorému dáva výbornú chuť cibuľka s cesnakom. Kto chce si môže do ragú okrem zemiakov nakrájať na kolieska aj jednu mrkvu. Jedlo je vhodné aj pre bezmliečnu diétu.
3 - 4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Ja som na prípravu ragú použila rozporcované kurča - 2 stehná a 2 krídla. Kuracie prsia nie sú do ragú vhodné. Mäso umyjeme a nasolíme.
- Cibuľu si nakrájame nadrobno, cesnak pretlačíme a očistené zemiaky narežeme na menšie kúsky.
- Kuracie mäso prudko opečieme na troche oleja, vyberieme ho a jemne orestujeme cibuľku a cesnak. Potom pridáme zatiahnuté mäso, zemiaky, vodu a ešte trochu dosolíme. Privedieme do varu a varíme domäkka.
- Mäso oberieme od kostí a môžeme podávať. Cibuľka s cesnakom dajú tomuto jedlu úžasnú chuť.