Foto: tomluc
Rýchly a jednoduchý recept, ktorý zvládne naozaj každý.
2-3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
V jednej miske zmiešame postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať a strúhanku. Do druhej misky nalejeme jogurt.
- 2
Kuracie prsia opláchneme, osušíme a pokrájame na podlhovasté kúsky.
- 3
Kúsky mäsa osolíme, okoreníme, namočíme najprv do jogurtu, potom do syrovo-strúhankovej zmesi a poukladáme na vymastený pekáč.
- 4
Takto pripravené mäso pokropíme olejom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
- 5
Podávame s ryžou alebo zemiakmi (či už varenými, pečenými alebo kašou).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Laurisia: Syr sme použil klasický Eidam, bol neúdený, ale myslím, že s údeným sa nič nepokazí.