Kuracie prsia so zelenou špargľou na ázijský spôsob

frezia - fotkafrezia, 12. júna 2013
Kuracie prsia so zelenou špargľou na ázijský spôsob
Foto: frezia

Azijska kuchyna je fantasticka,zdrava,aromaticka,jednoducha a velmi rychla.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
500 g
5 ks
5 ks
1 PL
2 strúčiky
1 čl
1 ks
 alebo iný druh




Postup

  1. 1

    Nakrajame si kuracie prsia na rezance. Zelena spargla sa necisti cela,iba spodna tretina. Takze si ju ocistime,zo spodu asi 1-2 cm odrezeme a to vyhodime. Pokrajame ju priecne asi na 4 cm kusky.Cesnak a feferonku nakrajame nadrobno. Vo woku rozpalime olej,pridame prsia,prudko asi 2 minuty oprazime a vyberieme. Pridame sparglu taktiez prudko oprazime a vyberieme. Teraz pridame do rozpaleneho oleja cesnak a feferonku.oprazime asi 1 minutu ,pridame curry pastu,trochu horuceho vyvaru,limetove a bazalkove listy .Dame naspät mäso aj sparglu.parkrat prehodime,okorenime rybacou omackou a ihned podavame.

    Kuracie prsia so zelenou špargľou na ázijský spôsob - obrázok 1
  2. 2

    Servirujeme s basmati ryzou.

    Kuracie prsia so zelenou špargľou na ázijský spôsob - obrázok 2
  3. 3

    Vsetky ingrediencie kupite aj na Slovensku v azijskom oddeleni. Solit netreba,omacka aj pasta je dostatocne slana. Mäso skutocne len kratko na velmi horucom oleji prazit,aby zostalo krehke a nie drevite.

Diskusia k receptu

mijaita
Ta kari pasta by se mela oprazit chvilku s tim cesnekem a feferonkou. Jidlo je opravdu vyborne.
mijaita
Spatne jsem v tuhle hodinu cetla, beru zpet, je to tam! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia