Kuracie prsia so zapekanými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Zapekané zemiaky sú chutnejšie, ak máme masť z pečeného mäsa. Vynikajúce sú aj z červenou paprikou. No vtedy odporúčam nedať papriku na mäso, nech to nie je moc paprikové.

4
porcie
15 minút
príprava
50/30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a pretlačíme cez malý hranolkovač. Na panvicu dáme olej. Zemiaky osolíme a dáme na panvicu. Zapekáme na veľkom ohni, kým sa spodok mierne nezapečie. Potom ich premiešame a zas necháme zapiecť.
  2. Medzitým nakrájame kuracie prsia na kocky.
  3. Na rozhorúčenom oleji si osolené prsia z prudka opečieme. Potom stíšime plyn a pridáme mleté čierne korenie.
  4. Zemiaky sa nám už pekne zapiekli. Stíšime a občas premiešame.
  5. Na kuracie prsia pridáme červenú papriku. Premiešame.
  6. Podávame samostatne, s uhorkovým šalátom, alebo kompótom.
  7. A ešte detská porcia.