Kuracie prsia so zapekanými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Zapekané zemiaky sú chutnejšie, ak máme masť z pečeného mäsa. Vynikajúce sú aj z červenou paprikou. No vtedy odporúčam nedať papriku na mäso, nech to nie je moc paprikové.
4 porcie |
15 minút príprava |
50/30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a pretlačíme cez malý hranolkovač. Na panvicu dáme olej. Zemiaky osolíme a dáme na panvicu. Zapekáme na veľkom ohni, kým sa spodok mierne nezapečie. Potom ich premiešame a zas necháme zapiecť.
- Medzitým nakrájame kuracie prsia na kocky.
- Na rozhorúčenom oleji si osolené prsia z prudka opečieme. Potom stíšime plyn a pridáme mleté čierne korenie.
- Zemiaky sa nám už pekne zapiekli. Stíšime a občas premiešame.
- Na kuracie prsia pridáme červenú papriku. Premiešame.
- Podávame samostatne, s uhorkovým šalátom, alebo kompótom.
- A ešte detská porcia.