Kuracie prsia s pórom a rukolou

Autor receptu: vikusik149

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Potom ho dobre naklepte.
  2. Na veľkej panvici rozohrejte olej na strednú teplotu. medzi tým nasypte na tanier 2 lyžice marantového prášku a mäso v ňom obaľte z obidvoch strán. Potom ho dajte na panvicu a osmažte z obidvoch strán, zhruba 2 minúty z každej strany. Hotové mäso preložte na tanier a zakryte pokrievkou.
  3. pridajte na panvicu 1/4 šálky vody a vareškou odstráňte všetky hnedé kúsky. Vložte najemno nakrájané plátky šampiňónov, pór, šalotku a cesnak. Nechajte asi 5 minút zpeniť, pokiaľ to bude potrebné, pridajte trochu vody.
  4. Zmiešajte ostatok marantového prášku so sójovou omáčkou, citrónovou šťavou a citrónovou kôrou. Túto zmes nalejte na panvicu a priveďte do varu. Potom vráťte na panvicu kuracie mäso, znížte teplotu a povarte ďalšie 2 minúty, mäso by vnútri nemalo ostať ružové. nakoniec pridajte rukolu, zmes zakryte pokrievkou, minútu poduste a môžete podávať.