Kuracie prsia obalené po sicílsky (fotorecept)
Autor receptu: zuzkabluzka
Jednoduchý, rýchly a iný spôsob obaľovania kuracích prsíčiek. Lahodná chuť sušených paradajok a oregana v strúhanke, olivový olej namiesto vajíčka, pečenie namiesto smaženia.... ľahká večera, ktorá určite nesklame :)
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Najskor si pripravim struhanku. Najlepsie je pouzit striedku z chleba, ak nie je,vyborne posluzi aj 4 az 5 platkov toastoveho chleba, ktore dame do mixera spolu so susenymi paradajkami, oreganom a nastruhanym syrom grana padano. Mixujem, kym nemam z paradajok male kusky a struhanka nenaberie jemne cerveny odtien.:)
- Kuracie prsia nakrajam na platky a najskor ich namocim do olivoveho oleja, do ktoreho pridam trochu soli.
- Naolejovane platky obalim v pripravenej struhanke, ktoru dobre pritlacim na maso.
- Kuracie prsia dam na plech s papierom, malicko este pokvapkam s olivovym olejom, a dam piect asi na 30 minut na 180°. Asi v polovici pripravy maso otocim a upeciem do ruzova.:)
Rovnakym sposobom sa mozu pripravit aj cerstve rybie filety, ktore pecieme len 10 minut.
- Podavame s cim len chceme, aj ked len s cerstvym, chrumkavym chlebom a zeleninovym salatom. :)