Kuracie medailóniky s dusenou zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kuracie prsia rozkrájame na menšie časti (medailóniky) a orestujeme na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán. Následne ich osolíme a okoreníme. Čerstvú zeleninu nakrájame na kocky alebo menšie prúžky a orestujeme ju na rozpálenom olivovom oleji.
- Keď je dostatočne orestovaná, stíšime plameň a necháme ju mierne podusiť. Nakoniec zeleninu dochutíme čerstvým tymianom a oreganom, prípadne pridáme ešte dodatočne trochu soli a korenia.
- Na takto pripravenú zeleninu poukladáme orestované kuracie medailóniky a podávame s celozrnným pochúťkovým chlebom.
- Náš tip: Chlieb a pečivo z bielej múky nahraďte celozrnným či viaczrnným chlebom s obsahom prirodzenej vlákniny.
|