Kuracie medailóniky s dusenou zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Kuracie prsia rozkrájame na menšie časti (medailóniky) a orestujeme na rozpálenom oleji dozlatista z oboch strán. Následne ich osolíme a okoreníme. Čerstvú zeleninu nakrájame na kocky alebo menšie prúžky a orestujeme ju na rozpálenom olivovom oleji.
  2. Keď je dostatočne orestovaná, stíšime plameň a necháme ju mierne podusiť. Nakoniec zeleninu dochutíme čerstvým tymianom a oreganom, prípadne pridáme ešte dodatočne trochu soli a korenia.
  3. Na takto pripravenú zeleninu poukladáme orestované kuracie medailóniky a podávame s celozrnným pochúťkovým chlebom.
  4. Náš tip: Chlieb a pečivo z bielej múky nahraďte celozrnným či viaczrnným chlebom s obsahom prirodzenej vlákniny.