Foto: nanacel
taká klasika...rýchla a chutná....da sa robiť s rôznymi obmenami...proste, čo doma nájdete, či už s kukuricou, šampiňónmi alebo šunkou....
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny. Cibuľku nakrájame najemno, kuracie prsia na malé kúsky.
-
2
Na oleji si speníme cibuľku, pridáme kuracie mäso a opražíme zo všetkých strán. Prikryjeme pokrievkou a udusíme domäkka.
-
3
Keď je mäsko mäkké, nadrobíme k nemu nivu, osolíme, okoreníme, premiešame.
-
4
Pridáme kukuricu a zalejeme smotanou, dochutíme vegetou. Premiešame, necháme prehriať, no už nevaríme.
-
5
Podávame napríklad s grilovanými zemiačikmi...
pamätám si že mama niekedy robila maso na horčici, ale keďže potrebujem aby to potom jedol aj ocko a neraboval chladničku tak som to ešte neskúšala keďže neviem ako :D