Kuracie krídla podľa mojej maminy (fotorecept)
Autor receptu: zizazi
Na takto urobené kuracie krídla som si spomenula asi po 30 rokoch čo som túto dobrotu
naposledy jedla. Kedysi sa predávali kurčatá aj s drobkami a mamina pečienku takto
využila. So súrodencami sme sa vždy predháňali kto si takto vypražené krídelko uchytí.
Mojim chlapom toto jedlo tak zachutilo, že si ho teraz pýtajú veľmi často. Stúpenci
zdravého jedla ma asi budú kritizovať, možno ale niekoho z vás inšpirujem. Vopred sa
ospravedlňujem za fotky - toto je môj prvý recept čo pridávam
45 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- kuracie krídla aj pečienku umyjeme. Je nutné aby sme behúne neodkrajovali, tie sú dôležité. Množstvo závisí od počtu krídel. Na 1 krídlo 1 pečienka.
- roztiahneme krídlo a kožu narežeme - urobíme otvor. Vložíme pečienku a behúť vsunieme do narezaného otvoru. Tak vlastne pečienku zachytíme v krídle. Je k tomu treba trocha šikovnosti. Takto asi vyzerá narezaná časť krídla.
- ak sa vám nedarí kľudne vložte pečienku a behúň prichyťte špáradlom. V tom prípade krídlo nenarežeme len vložíme pečienku. Mne sa tento raz veľmi nedarilo, takže tu je obrázok so špáradlom.
- Osolíme, necháme chvíľu postáť a klasicky obalíme v trojobale. Následne vypražíme. Ja už dlho vyprážam v rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie po vzoru Tnice. Cca 15 min z každej strany. Moji chlapi si takto vypražené mäsko pochvaľujú.
- Dobrú chuť.