Foto: lia66
Toto nie je môj recept-dala mi ho mama, už kedysi dávno. Neviem odkiaľ ho má, ale je to super dobrotka-síce trošku náročnejšia, ale stojí Zobraziť celý popisToto nie je môj recept-dala mi ho mama, už kedysi dávno. Neviem odkiaľ ho má, ale je to super dobrotka-síce trošku náročnejšia, ale stojí za to!!!
Suroviny
1ks |
|
1ks |
|
1ks |
|
2-3pl |
|
cca 1/3 sáčku (kukurica, hrášok, mrkva...) |
|
cca 3ks |
|
cca 4ks(záleží od veľkosti šunky) |
|
cca 6ks(záleží od veľkosti syra) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Kuriatko si vykostíme...trošku náročnejšie, ale vy šikulky to zvládnete!...potrieme rozotretým cesnakom.
-
2
...medzi tým si na oleji osmahneme cibuľku do sklovita...
-
3
...pridáme zeleninu a cca 3 minútky podusíme...
-
4
...pridáme vajíčka, okoreníme, mierne osolíme a spravíme ich na redší spôsob-nesmažíme ich do tuha!
-
5
Kuriatko okoreníme(kto má rád slanšie-môže posoliť), naň naukladáme šunku...
-
6
...na šunku rozložíme plátky syra...
-
7
...na syr rozotrieme "nedokončené" vajíčka so zeleninou...
-
8
...zrolujeme a zošijeme-použijeme ihlu a niť. Toto je tiež trošku pracné, ale nevadí, ak nám trošku plnky vytečie-ako postupne šijeme, tak sa plnku snažíme dostať nazad. Ak sa nám to nepodarí, svet sa nezrúti.
-
9
Zabalíme do alobalu...aj dve, tri vrstvy-aby nám nevytiekla šťava, ktorú kuriatko počas pečenia pustí...podlejeme vodou(cca 1-2cm) a dáme do vyhriatej rúry(cca 200-220st), pečieme zhruba hodinu.
-
10
...po hodine odstránime alobal a šťavičku z alobalu vylejeme do pekáča-pozor, aby ste sa nepopálili! Do šťavy rozmiešame korenie na pečené kurča a kuriatko v tom vymáčame, pootáčame...
-
11
...dáme nazad do rúry a dopečieme...cca hodinu, hodinu a pol-záleží od veľkosti kuraťa...pár krát kurča oblejeme šťavou a otočíme...nech sa páči-roláda je upečená!
-
12
...a nakrájame...roláda v reze-podľa toho, akú zeleninku dáme, tak rez vyzerá...tu je roládka s mrkvou, hráškom a kukuricou...
-
13
...zdes roláda s mrkvou, kukuricou a brokoli... Ako príloha sa hodia zemiačiky na pare, alebo len nejaký ľahký zeleninkový šalátik...ale aj "klasický" zemiakový šalát je super!...no dá sa papať aj studená-len tak s chlebíkom...dobrú chuť želám!
Diskusia k receptu