Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept)
Autor receptu: zuzuu10
S cibuľkou, bryndzou a šalátom :)
40 minút príprava |
75 minút na 220-200 °C |
Postup
- Pripravíme plnku: Chlieb nakrájame na malé kúsky, pokropíme mliekom. Pridáme vajce a 2 nadrobno nakrájané cibuľky. Dochutíme soľou - nie príliš, dosolí bryndza :)
Premiešame, necháme postáť.
- Kuracie prsia prerežeme, porozťahujeme a jemne cez fóliu vyklepeme, aby zabrali čo najväčšiu plochu.
- Pripravíme si dostatočne veľký kus alobalu, preložíme nadvojo, potrieme maslom. Porozkladáme naklepané mäsko.
(Na vymastenie alobalu som v dnešnom hokejovom zhone celkom zabudla :) napadlo ma to, keď som zatvorila dvierka rúry s hotovou roládou... uff, celkom mi zatrnulo, či sa neprilepí... ale našťastie to dobre dopadlo - aj hokej, aj alobal šiel bez problémov dolu :)
- Premiešame plnku, mala by v nej zostať cítiť kúsky chleba - aspoň mne sa to tak páči, len nesmú byť suché:) Rozotrieme na mäso.
- Na plnku poukladáme pásiky papriky, vedľa nich bryndzu a natrhané šalátové listy.
- Pomocou alobalu zvinieme do rolády a uložíme na pekáč. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C.
Po pol hodine obrátime na druhú stranu, ak treba, dolejeme vodu.
- Po ďalšiej pol hodine roládku odbalíme, potrieme maslom a necháme odokrytú 15 minút dopiecť.
- Po štvrťhodinke je hotová :)
- Nakrájame a servírujeme napríklad so zemiakovým pyré a šalátom.
Dobrú chuť! :)
- Vynikajúco chutí aj studená. Hlavne sa lepšie krája, keď už nepáli :D