Kuracia roláda - jarná verzia (fotorecept)

Autor receptu: zuzuu10

S cibuľkou, bryndzou a šalátom :)

40 minút
príprava
75 minút
na 220-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme plnku: Chlieb nakrájame na malé kúsky, pokropíme mliekom. Pridáme vajce a 2 nadrobno nakrájané cibuľky. Dochutíme soľou - nie príliš, dosolí bryndza :) Premiešame, necháme postáť.
  2. Kuracie prsia prerežeme, porozťahujeme a jemne cez fóliu vyklepeme, aby zabrali čo najväčšiu plochu.
  3. Pripravíme si dostatočne veľký kus alobalu, preložíme nadvojo, potrieme maslom. Porozkladáme naklepané mäsko. (Na vymastenie alobalu som v dnešnom hokejovom zhone celkom zabudla :) napadlo ma to, keď som zatvorila dvierka rúry s hotovou roládou... uff, celkom mi zatrnulo, či sa neprilepí... ale našťastie to dobre dopadlo - aj hokej, aj alobal šiel bez problémov dolu :)
  4. Premiešame plnku, mala by v nej zostať cítiť kúsky chleba - aspoň mne sa to tak páči, len nesmú byť suché:) Rozotrieme na mäso.
  5. Na plnku poukladáme pásiky papriky, vedľa nich bryndzu a natrhané šalátové listy.
  6. Pomocou alobalu zvinieme do rolády a uložíme na pekáč. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C. Po pol hodine obrátime na druhú stranu, ak treba, dolejeme vodu.
  7. Po ďalšiej pol hodine roládku odbalíme, potrieme maslom a necháme odokrytú 15 minút dopiecť.
  8. Po štvrťhodinke je hotová :)
  9. Nakrájame a servírujeme napríklad so zemiakovým pyré a šalátom. Dobrú chuť! :)
  10. Vynikajúco chutí aj studená. Hlavne sa lepšie krája, keď už nepáli :D