Foto: maxinka
Spôsob ako využiť bábovkovú formu na upečenie kuraťa. Je to podobný spôsob ako pečenie na pivovej fľaši ale v tomto prípade je manipulácia jednoduchá. Zobraziť celý popisSpôsob ako využiť bábovkovú formu na upečenie kuraťa. Je to podobný spôsob ako pečenie na pivovej fľaši ale v tomto prípade je manipulácia jednoduchá. Kura sa môže pripraviť svojim obľúbeným spôsobom ako kto má rád, je rovnomerne upečené zo všetkých strán, prebytočná šťava steká na dno formy.
Postup
-
1
Kura som umyla, osušila, zvnútra aj zvonku osolila a okorenila. Stred bábovkovej formy v ktorej je otvor som prekryla alobalom.
-
2
Na dno formy som naliala trochu vody. Kura som nasadila na stred a dala piecť. Počas pečenia som potierala zmesou oleja a sójovej omáčky.
-
3
Asi po hodine bolo upečené.
Veď práve v tomto je to dobré že to vojde do rúry bez problémov. Keď som piekla na pivovej fľaši, tak som to horko ťažko napratala do rúry, dokonca sa mi prevrátilo a nejaké potieranie počas pečenia bolo nemožné. Ale takto upečené kura sa mi veľmi páči a chutí aj môjmu synovi, ktorý kura pečené obvyklým spôsobom nikdy nechcel. Pri pečení vo forme je to úplne bez problémov a princíp je ten istý.
To je skvely napad! Ja som to kuratko - chudiatko tiez rvala na flasu do rury raz, po smrti traumu este isto malo, sa mi odnechcelo na pivovej flasi piect, zle sa tam davalo...a toto vyzera byt ,ze raz-dva...
mala si perfektný nápad, gratulujem ;-)
Tiež som mala kedysi taký stojan a ostal nevyužitý, lebo hold ani ten s kuraťom vo rúry nevošiel. Takto keď sa pozerám na to kura v tej forme, ak neviem že je to na bábovku, tak by som si myslela, že bola vyrobená na pečenie kurčiat. Tak tam to kura sadlo ako....... :D
Nič nevyhadzovať, ja práve zvažujem, že ešte jednu kúpim. Zistila som , že sa mi do rúry zmestia aj dve a keď sa nás doma zíde viac ľudí, jedno kura je málo.
Koľko vážilo veru neviem a piekla som na 180°C. Čas som určila len odhadom, lebo ja nikdy nesledujem čas ani keď pečiem koláče. Vždy si to odsledujem pohľadom. Každý má inú rúru . Tá moja je teplovzdušná a piekla som s pridaním ventilátora.
Počkajme si názory tých ktorí to vyskúšajú. Pre mňa je to super vec.
Tak to je krásne napísané, veľmi si ma tým pobavila, že forma dostala ešte milosť. A tak ako Ti píše Maximka, vyskúšaj piecť v teplovzdušnej rúre,26-30 minút, bábovka bude ľahučká ako pierko.
ale upecie,len treba vediet ako.
dali sme
Urob, uvidíš, keby mi zostalo z obeda, tak ti pošlem, ale nezostalo. Fígeľ je v tom, že teplo sa dostáva rovnomerne zo všetkých strán - aj zo stredu, na rozdiel od pekáča, kde ho sušíš dve hodiny zhora-zdola, a aj tak je pri prsnej kosti ešte krvavé. Netreba piecť na kilo jednu hodinu, stačí aj 45 minút.
Neviem, treba vyskúšať. Ak bude kura stáť vo forme stabilne a nehrozí prevrátenie, lebo silikónova je mäkká tak asi áno.
Samozrejme, každý si upečie podľa svojej chuti. Som rada, že sa recept páči. Je to veľmi dobrý nápad na chutné kuriatko.