Kura na pive

mima911 - bez fotkymima911, 10. marca 2014
Kura na pive
Foto: mima911

Tento receptik mi pred nedavnom poslala velmi dobra kamaratka..vyskusali sme a musim povedat ze tento receptik patri v nasej kuchyni medzi TOP v kategorii Zobraziť celý popisTento receptik mi pred nedavnom poslala velmi dobra kamaratka..vyskusali sme a musim povedat ze tento receptik patri v nasej kuchyni medzi TOP v kategorii kuracie maso..

4-5
porcie
15 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1/2 kg
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Kuriatko umyjeme ocistime, nasolime..nechame chvilu postat..mozme posypat koreninami na pecene kura, cervenou paprikou, co uz kto ma rad... Medzitym poriadne umyjeme flasu z piva, najlepsie ju dat den vopred namocit nech sa etiketa sama odlepi..potom uz len docistit... NEOTVARAT zatial.. aby sa pri manupulacii nevylialo pivko. Na plech dame pepier na pecenie, nakrajame surove zemiaky na kolieska a rozlozime rovnomerne, do stredu polozime opatrne flasu piva na ktoru nastokneme kura (vid obrazok), zemiaky posypeme na hrubo nakrajanou cervenou cibulou a stvrtkami jablk..mozme este dochutit koreninami na pecene zemiacky... Teraz mozte otvorit pomaly flasu s pivkom..a opatrne vlozime do vyhriatej rury na 180 stupnov, kde sa bude kuriatko piect priblizne 90 minut.. Pocas pecenia potierame kuriatko sojovou omackou najlepsie kikkoman alebo tamari... Dobru chut!

  2. 2

    Videla som recepty kde sa pivo dava piect na plechovku s pivom ja som vsak nie presvedcena co sa stane s hlinikovou plechovkou pri tak vysokej teplote cize mne sa lepsie osvedcilo pivo v skle.

Diskusia k receptu

mima911
pivo pomaly buble a vyteka na kura a zemiaky, urobi to fantasticku chut!
používateľ nemá avatar
p3k
p3k
Fuuuha to je pecka hned sme to skusili niekto si povie skoda piva... Ale ta chut stoji za to aj za dve :) - odporucam!!!
megdesign
jj poznam, ale s praznou flasou... kura ma potom peknu korku kolom-dokola... :D
ampara
v bode 2 si oprav text, lebo pečieš pivo na plechovke s pivom:-)
renka157
no mi sme piekli 2 kury vonku v krbe v pekači a to na pive v plechovke trochu sme odpili piva a do toho ostatneho sme dali koreniny poviem vam že to kura voňalo po celej ulici a samozrejme sa pieklo 2 hodiny a za 20 minut boli fuč a veru si urobime nedeľny obedik aj s rodinkou dakujem za tip.pa pa
amelie
dala by som prednosť pivu vo fľaši, a to z rovnakých dôvodov ako @mima , ale koreniny určite prispejú k obohateniu chuti:-)
minotel
@mima911 (10.3.2014 18:28)
Aku znacku piva ste pouzili? Ja som skusil svetly pilsner a nevybublal :/

68242_1530905275 - profilový obrázok
nyx
nyx
Idem vyskúšať, odporučili mi čierne pivo. Už sa teším čo z toho bude 😀
68242_1530905275 - profilový obrázok
nyx
nyx
Tak a už sa pečie...
Nádherne vonia, mňam






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia