Kura na kyslej kapuste (fotorecept)
Autor receptu: lekorica
Favorit našej kuchyne.
6 porcií |
10 minút príprava |
90 - 120 minút na 200 °C |
Postup- Jénsku misu vyložím plátkami oravskej slaniny.
- Na slaninu rovnomerne rozložím kyslú kapustu. Kapustu treba vyžmýkať, lebo kuriatko pustí šťavu.
- Kura rozdelím na dve polovice, aby sa mi spratalo do zapekacej misy. Zmes na pečené kura, tymián a olej zmiešam v miske a popotieram ňou kura aj z vnútra.
- Nakoniec misu zakryjem a pečiem v trúbe na 200 stupňov cca 1a 1/2 - 2 hodiny (ja som piekla 2 a pol hodiny, lebo som mala 3,5kg kura z domáceho chovu). Pol hodinu pred dopečením, misu otvorím a kura potriem maslom, aby malo chrumkavú kôrku.
|