Kura na kyslej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: lekorica

Favorit našej kuchyne.

6
porcií
10 minút
príprava
90 - 120 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Jénsku misu vyložím plátkami oravskej slaniny.
  2. Na slaninu rovnomerne rozložím kyslú kapustu. Kapustu treba vyžmýkať, lebo kuriatko pustí šťavu.
  3. Kura rozdelím na dve polovice, aby sa mi spratalo do zapekacej misy. Zmes na pečené kura, tymián a olej zmiešam v miske a popotieram ňou kura aj z vnútra.
  4. Nakoniec misu zakryjem a pečiem v trúbe na 200 stupňov cca 1a 1/2 - 2 hodiny (ja som piekla 2 a pol hodiny, lebo som mala 3,5kg kura z domáceho chovu). Pol hodinu pred dopečením, misu otvorím a kura potriem maslom, aby malo chrumkavú kôrku.