Foto: nazarboncuk
Kadafı dezert. Takto škaredo ho volám, pretože som si raz zle prečítala názov na obale a už ho predsa premenovaváť nebudem! Joj, Turci by Zobraziť celý popisKadafı dezert. Takto škaredo ho volám, pretože som si raz zle prečítala názov na obale a už ho predsa premenovaváť nebudem! Joj, Turci by mi dali :D Je to jednoduchý dezert (čo sa surovín týka), šťavnatý, a samozrejme, SLADKÝ!!!
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr z vody a cukru uvaríme sirup. Trvá to asi pol hodinku. Na záver do sirupu vytlačíme šťavu z citróna ( asi 2 PL). Odstavíme a necháme vychladnúť. Kadayif (čo je vlastne najemno nakrájaná yufka (filo cesto) rozdrobíme do väčšej nádoby. Pridáme rozpustené maslo (mierne vychladené) a dobre premiešame.
-
2
Nízku zapekaciu nádobu vytrieme maslom. Uložíme pripravený kadayif, mierne utlačíme rukami. Na vrch uložíme zmes ricotty a mozarelly. My lenivci (nebolo doma ricotty a do obchodu to máme až 10 metrov ... ) sme použili len kúsky mozarelly. (Nerobte to, nebolo to ono).
-
3
Navrch potom môžete ešte nasypať sekané orechy, pistácie, mandle...Zakryjeme ďalšou časťou kadayifu. Utlačíme rukami.
-
4
Vložíme do vyhriatej rúry (180 °C) a zapekáme, kým povrch nechytí zlato-hnedú farbu. Potom vytiahneme a opatrne preklopíme tak, aby sa zapiekla aj druhá strana. Neviem to opísať, tak to prirovnám k hrianke. Šupnite hrianku pod gril, ked zhnedne, otočte ju :))) Len pri tomto treba viac opatrnosti ;)
-
5
Hotové horúce künefe polejeme cukrovým sirupom. Podávame horúce s kopčekom zmrzliny.
-
6
Ešte pridám fotku cesta kadayif.
@angiek dá sa kúpiť v BA vo farmárskej trznici (byvala Ikea) v obchode s orientálnymi potravinami
@45678 no vidíš, a aké to bolo?
@sovka62 teba musia turci zboznovať ked ti nic nie je prilis sladke :)) a do ktorých miest sa chystáte? my tiez ideme, v apríli. juhú
Chcem sa spýtať kde sa dá zohnať Kadayif cesto?? :) Ďakujem za odpoveď :)