Kulturistická torta fotorecept

rous5 - fotkarous5, 14. júla 2013
Kulturistická torta (fotorecept)
Foto: rous5
8
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. 1

    Ovsené vločky prepláchneme vlažnou vodou, dáme do hrnca a celé zalejeme mliekom. Necháme chvíľku napučať.

    Kulturistická torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme variť. Vločky varíme až kým nevznikne kašovitá hmota, do ktorej pridáme 2-3 lyžice medu a orechy. Stále miešame. Ak sú vločky uvarené odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Občas premiešame. Vločky ešte zhustnú.

    Kulturistická torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme plnku. Do mixéra dáme 1,5 téglika tvarohu ( 375g), 1,5 banána a asi 1 deciliter mlieka. Všetko mixujeme do polotuha. Dáme do chladničky.

    Kulturistická torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. Advent
  5. 4

    Zvyšný tvaroh a 1/2 banána (roztlačíme) a zmiešame dokopy. Môže sa dosladiť malou lyžičkou medu. Dáme tiež do chladničky.

    Kulturistická torta (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k vychladeným ovseným vločkám. Pomaly dobre spolu vmiešame.

    Kulturistická torta (fotorecept) - obrázok 5
  7. 6

    Použijeme tortovú formu. Ničím nevymasťujeme. Vločky rozdelíme na dve časti. Prvú časť dáme na spodok formy potrieme plnkou z mixéra. Kto má rád viac ovocia kľudne si pridá ešte jahody alebo broskyne. Na to dáme druhú časť, zarovnáme. Dáme piecť.

    Kulturistická torta (fotorecept) - obrázok 6
  8. 7

    Po upečení necháme vychladnúť, bočnú časť formy oddelíme od torty a ozdobíme.

    Kulturistická torta (fotorecept) - obrázok 7
  9. 8

    Vrch torty potrieme plnkou z roztlačeného banánu a tvarohu, postrúhame na vrch čokoládu a dáme schladiť. Samozrejme aj tu sa môže použiť ešte ďalšie ľubovolné ovocie :)

    Kulturistická torta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

notakja
Aj mne sa pozdava, aj ked nie som kulturistka. Vdaka za recept.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha