Kulturistická torta (fotorecept)
Autor receptu: rous5
8 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 175 °C |
Postup- Ovsené vločky prepláchneme vlažnou vodou, dáme do hrnca a celé zalejeme mliekom. Necháme chvíľku napučať.
- Dáme variť. Vločky varíme až kým nevznikne kašovitá hmota, do ktorej pridáme 2-3 lyžice medu a orechy. Stále miešame. Ak sú vločky uvarené odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Občas premiešame. Vločky ešte zhustnú.
- Medzitým si pripravíme plnku. Do mixéra dáme 1,5 téglika tvarohu ( 375g), 1,5 banána a asi 1 deciliter mlieka. Všetko mixujeme do polotuha. Dáme do chladničky.
- Zvyšný tvaroh a 1/2 banána (roztlačíme) a zmiešame dokopy. Môže sa dosladiť malou lyžičkou medu. Dáme tiež do chladničky.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k vychladeným ovseným vločkám. Pomaly dobre spolu vmiešame.
- Použijeme tortovú formu. Ničím nevymasťujeme. Vločky rozdelíme na dve časti. Prvú časť dáme na spodok formy potrieme plnkou z mixéra. Kto má rád viac ovocia kľudne si pridá ešte jahody alebo broskyne. Na to dáme druhú časť, zarovnáme. Dáme piecť.
- Po upečení necháme vychladnúť, bočnú časť formy oddelíme od torty a ozdobíme.
- Vrch torty potrieme plnkou z roztlačeného banánu a tvarohu, postrúhame na vrch čokoládu a dáme schladiť. Samozrejme aj tu sa môže použiť ešte ďalšie ľubovolné ovocie :)
|