Kulturistická torta (fotorecept)

Autor receptu: rous5

8
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Ovsené vločky prepláchneme vlažnou vodou, dáme do hrnca a celé zalejeme mliekom. Necháme chvíľku napučať.
  2. Dáme variť. Vločky varíme až kým nevznikne kašovitá hmota, do ktorej pridáme 2-3 lyžice medu a orechy. Stále miešame. Ak sú vločky uvarené odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Občas premiešame. Vločky ešte zhustnú.
  3. Medzitým si pripravíme plnku. Do mixéra dáme 1,5 téglika tvarohu ( 375g), 1,5 banána a asi 1 deciliter mlieka. Všetko mixujeme do polotuha. Dáme do chladničky.
  4. Zvyšný tvaroh a 1/2 banána (roztlačíme) a zmiešame dokopy. Môže sa dosladiť malou lyžičkou medu. Dáme tiež do chladničky.
  5. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k vychladeným ovseným vločkám. Pomaly dobre spolu vmiešame.
  6. Použijeme tortovú formu. Ničím nevymasťujeme. Vločky rozdelíme na dve časti. Prvú časť dáme na spodok formy potrieme plnkou z mixéra. Kto má rád viac ovocia kľudne si pridá ešte jahody alebo broskyne. Na to dáme druhú časť, zarovnáme. Dáme piecť.
  7. Po upečení necháme vychladnúť, bočnú časť formy oddelíme od torty a ozdobíme.
  8. Vrch torty potrieme plnkou z roztlačeného banánu a tvarohu, postrúhame na vrch čokoládu a dáme schladiť. Samozrejme aj tu sa môže použiť ešte ďalšie ľubovolné ovocie :)