Krúpová polievka s kyslou kapustou a údeným mäsom

oco - fotkaoco, 3. januára 2011
Krúpová polievka s kyslou kapustou a údeným mäsom
Foto: oco

Do polievky dávam normálne údené mäso nie vákuovo balené to je emulgátor,stabilizátor...Ak má byť polievka taká naša tak žiadne vákuované údené nemá správnu chuť.Je Zobraziť celý popisDo polievky dávam normálne údené mäso nie vákuovo balené to je emulgátor,stabilizátor...Ak má byť polievka taká naša tak žiadne vákuované údené nemá správnu chuť.Je to taká sýta polievka my sme ju mali na Silvestra.

4
porcie
10 minút
príprava
45-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g
500 g
250 g
1 ks väčší
2 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Večer namočíme krúpy.Na druhý deň dáme do 2 litrov vody variť umyté údené mäso.Keď je polomäkké pridáme opláchnuté krúpy,cibuľu,cesnak a varíme tak 15 minút až krúpy trochu zmäknú,potom pridáme kyslú kapustu a bobkový list a dovaríme.

  2. 2

    Vyberieme uvarené mäso a nakrájame ho na kocky a vrátime ho späť.Polievku okoreníme a podľa potreby osolíme/údené býva dosť slané/.Podávame posypané v rukách drvenou majoránkou, kto chce dá nakrájanú petržlenovú vňať.Dobrú chuť.

  3. 3

    Odborníci hovoria ,že doba varenia údeného mäsa závisí od jeho hmotnosti,takže naše mäso je za 30 minút tak akurát.Keď sa v tej polievke trochu rozpadne nevadí.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia