Krtkova torta

kejtuska5 - fotkakejtuska5, 5. októbra 2013
Krtkova torta
Foto: kejtuska5
10
porcií
30 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
320 g
3 PL
200 ml
200 ml
3 ks
180 g
Plnka:
2 ks
400 g
250 ml
100 g
250 g
0,5 l
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto : Žĺtka oddelíme od bielok. Vyšľaháme bielky a žĺtky s polovicou cukru. Do múky pridáme prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa a zvyšok práskového cukru. K žĺtkom po častiach zašľaháme olej aj mlieko. Po lyžiciach pridávame múčnu zmes a vyšľahané bielky

  2. 2

    Tortovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou a na takto pripravenú formu, vylejeme zmes

  3. 3

    Pripravíme si puding / klasicky /. Ja som použila s banánovou prichuťou :) a necháme vychladnúť.

  4. 4

    K vychladnutému pudingu pridáme vanilkový cukor, 2 kyslé smotany, tvaroh a nastrúhanú čokoládu.

  5. 5

    Celý krém rozmixujeme a zmiešame s vyšľahanou šľahačkovou smotanou. Krém si môžeme podľa vlastnej chuti dochutit práškovým cukrom.

  6. 6

    Vychladnutý korpus zrežeme a vydlabeme asi 1 cm od okraja.

  7. 7

    Do vydlabaného dna korpusu naukladáme banány a navrch vylejeme krém, ktorý vytvarujeme do kopca.

  8. 8

    Takto vytvarovaný koláčik vo finále posypene rozmrveným cestom , ktoré sme vydlabali z vnútra korpusu.

  9. 9

    Koláčik poriadne zachladíme a podávame :)

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: