Foto: kejtuska5
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto : Žĺtka oddelíme od bielok. Vyšľaháme bielky a žĺtky s polovicou cukru. Do múky pridáme prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa a zvyšok práskového cukru. K žĺtkom po častiach zašľaháme olej aj mlieko. Po lyžiciach pridávame múčnu zmes a vyšľahané bielky
- 2
Tortovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou a na takto pripravenú formu, vylejeme zmes
- 3
Pripravíme si puding / klasicky /. Ja som použila s banánovou prichuťou :) a necháme vychladnúť.
- 4
K vychladnutému pudingu pridáme vanilkový cukor, 2 kyslé smotany, tvaroh a nastrúhanú čokoládu.
- 5
Celý krém rozmixujeme a zmiešame s vyšľahanou šľahačkovou smotanou. Krém si môžeme podľa vlastnej chuti dochutit práškovým cukrom.
- 6
Vychladnutý korpus zrežeme a vydlabeme asi 1 cm od okraja.
- 7
Do vydlabaného dna korpusu naukladáme banány a navrch vylejeme krém, ktorý vytvarujeme do kopca.
- 8
Takto vytvarovaný koláčik vo finále posypene rozmrveným cestom , ktoré sme vydlabali z vnútra korpusu.
- 9
Koláčik poriadne zachladíme a podávame :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu