Krtkova torta

Autor receptu: kejtuska5

10
porcií
30 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto : Žĺtka oddelíme od bielok. Vyšľaháme bielky a žĺtky s polovicou cukru. Do múky pridáme prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa a zvyšok práskového cukru. K žĺtkom po častiach zašľaháme olej aj mlieko. Po lyžiciach pridávame múčnu zmes a vyšľahané bielky
  2. Tortovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou a na takto pripravenú formu, vylejeme zmes
  3. Pripravíme si puding / klasicky /. Ja som použila s banánovou prichuťou :) a necháme vychladnúť.
  4. K vychladnutému pudingu pridáme vanilkový cukor, 2 kyslé smotany, tvaroh a nastrúhanú čokoládu.
  5. Celý krém rozmixujeme a zmiešame s vyšľahanou šľahačkovou smotanou. Krém si môžeme podľa vlastnej chuti dochutit práškovým cukrom.
  6. Vychladnutý korpus zrežeme a vydlabeme asi 1 cm od okraja.
  7. Do vydlabaného dna korpusu naukladáme banány a navrch vylejeme krém, ktorý vytvarujeme do kopca.
  8. Takto vytvarovaný koláčik vo finále posypene rozmrveným cestom , ktoré sme vydlabali z vnútra korpusu.
  9. Koláčik poriadne zachladíme a podávame :)