Krtkova torta
Autor receptu: kejtuska5
10 porcií |
30 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup- Cesto : Žĺtka oddelíme od bielok. Vyšľaháme bielky a žĺtky s polovicou cukru. Do múky pridáme prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa a zvyšok práskového cukru. K žĺtkom po častiach zašľaháme olej aj mlieko. Po lyžiciach pridávame múčnu zmes a vyšľahané bielky
- Tortovú formu vymastíme a vysypeme polohrubou múkou a na takto pripravenú formu, vylejeme zmes
- Pripravíme si puding / klasicky /. Ja som použila s banánovou prichuťou :) a necháme vychladnúť.
- K vychladnutému pudingu pridáme vanilkový cukor, 2 kyslé smotany, tvaroh a nastrúhanú čokoládu.
- Celý krém rozmixujeme a zmiešame s vyšľahanou šľahačkovou smotanou. Krém si môžeme podľa vlastnej chuti dochutit práškovým cukrom.
- Vychladnutý korpus zrežeme a vydlabeme asi 1 cm od okraja.
- Do vydlabaného dna korpusu naukladáme banány a navrch vylejeme krém, ktorý vytvarujeme do kopca.
- Takto vytvarovaný koláčik vo finále posypene rozmrveným cestom , ktoré sme vydlabali z vnútra korpusu.
- Koláčik poriadne zachladíme a podávame :)
|