Marocké kura fotorecept

andys - fotkaandys, 21. júna 2011
Marocké kura (fotorecept)
Foto: andys

Pod týmto názvom som poznala kura, naporcované na štvrtinky, posypané škoricou a upečené s jablkami. Súťaž na vareche ma inšpirovala k hľadaniu receptov, z Zobraziť celý popisPod týmto názvom som poznala kura, naporcované na štvrtinky, posypané škoricou a upečené s jablkami. Súťaž na vareche ma inšpirovala k hľadaniu receptov, z množstva som si vybrala tento. Originálny pokrm sa pripravuje v nádobe tajine, ja som si musela vystačiť s panvicou, ale výsledok stál za to (škoda, že vám neviem sprostredkovať vôňu, celý byt rozvoniava exotickými koreninami). S pôvodným "marockým" kuraťom sa to nedá porovnať.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
400 g
50 g
1 ks
3 strúčiky
3 Pl
1 ČL
2 PL
1-2 ČL
 štipka




Postup

  1. 1

    Polovicu mandlí sparíme v horúcej vode a ošúpeme ich. Cibuľu nakrájame na tenké prúžky, cesnak na plátky.

    Marocké kura (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Na hlbšej panvici zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu, cesnak a lúpané aj nelúpané mandle.

    Marocké kura (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kuracie prsia, nakrájané na väčšie kocky (asi 2x2 cm). Osolíme, pridáme med a orestujeme.

    Marocké kura (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme paradajky z konzervy, ktoré sme nakrájali na menšie kúsky. Premiešame a pridáme koreniny - garam masalu (hotová zmes korenín, používaných v arabskej kuchyni), štipku čerstvo mletého chilli a škoricu. Dusíme na miernom ohni asi 20 minút.

    Marocké kura (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Na záver pridáme trošku koriandrovej vňate (s množstvom opatrne, je pomletá aj v garam masale) a vňate z petržlenu. Kombináciou arabskej zmesi korenín a medu vznikne vynikajúca sladkasto-pikantná chuť. O vôni ani nehovorím :)

    Marocké kura (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Marocké kura podávame s kuskusom alebo s ryžou. Ja som pripravila kuskus podľa návodu na obale, môžete ho "prifarbiť" kurkumou. Výsledok vidíte na obrázku. Dobrú chuť :)

    Marocké kura (fotorecept)  - obrázok 6

Diskusia k receptu

elekra
Nielen vyzerá dobre, on dobre aj chutil! Bol vynikajúci aj po prihriatí na druhý deň.
jerica
gratulujem , pekná práca ešte krajší výsledok máš výborný výber surovín s prísadami:-)) robievam podobne iba že nedávala som mandle a paradajky mávam čerstvé z našej úrody:-)) ako prílohu dávam ryžu:-) teším sa s tebou ako si to budeš užívať :-)
andys
@jerica , ďakujem :) Keby si vedela, čo by som dala za vlastné paradajky ;) Radšej som neriskovala, aby to nebolo to priesvitné oranžové neviemčo bez chute, čo predávajú v obchodoch. Inak vďaka dcérke teraz skúšame dopestovať pár paradajočiek na balkóne, ale tie - ak sa podarí - budú čerstvé k raňajkám ;)
afptrans
Toto je recept presne podľa môjho gusta! Ďakujem za super tip! Pred chvíľou som dovarila a hoci je už veľa hodín, neodolala som a pridelila si aspoň detskú porciu na koštovku a chutí fantasticky! Okrem toho je nenáročný na čas, do hodinky som zvládla kura, kuskus a ešte aj pšeničné posúchy k tomu. Odporúčam!
3sandra3
tak toto je uplne naj-super recept... ohromný,,,, zajtra varím....
andys
Dievčatá, ďakujem, naozaj tu platí, že v jednoduchosti je krása. Vôňa a chuť tej kombinácie korení je neskutočná a prekvapivo, kuracie prsia ostávajú úplne šťavnaté (za čo som dostala aj veľkú pochvalu od mojej polovičky ;))
3sandra3
dnes som varila toto Marocké kurča... no môžem povedať,,, niečo unikátne... presne ako hovoríš, kombinácia korení je uplná paráda vône a aj chuti,,, palec hore
kuchtik84
Dnes uvarené, celý byt prevoňaný, všetci pozalizovaní. :) Výnimočne chutné!
cesminaz
Iste to chuti velmi dobre,aspon podla prisad a vyzoru.Ukladam do kk a urcite vyskusam :-)
intense77
Bolo to vyborne, len treba pridat vyvar alebo vriacu vodu aby to nebolo moc huste.
andys
@intense77 - varievam v špeciálnej nádobe - tajine - a tým pádom vôbec netreba podlievať.
katka78
Aha a teraz mi ukázalo kopec komentárov, aj môj.. tak sa mi asi len z nejakého dôvodu predtým nenačítali. Nevadí. Recept stojí za vyskúšanie a ja si ho značím na najbližšie dni :-)
mijaita
@andys takove a podobne v tajinu delam, teda spis podobne, tak tenhle pridam do tajinove databaze. Vypada hodne dobre :-)
mijaita
Kuřátko po Marocku je vynikající, máš to za 5 :-) i s marockou vidličkou a talířkem!


1x andys




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia