Krémový macko Pu

Autor receptu: mimit

Vela ludi ma problem s marcipanom, ci potahovkami, preto toto je mozno chutna aj pekna alternativa detskej torty bez marcipanu.

3x20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rozpis na korpus je urobený na 3 samostatné korpusy, ktoré pečieme na plechoch, (také tie veľké čierne nízke) najväčších, aké sa zmestia do rúry. Postup je jednoduchý. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, potom žĺtka do peny s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh. Pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút.
  2. Plnka samozrejme môže byť hocijaká, tu bola vanilková s jahodami. Takže mäkké maslo vymiešame s práškovým cukrom, potom uvarím pudingy podľa návodu a keď vychladnú, primiešame do masla s cukrom a dobre premiešame, dáme vychladiť.
  3. Vrchný krém je tiež nenáročný. Do misy si dáme tvaroh smotanový, práškový cukor podľa chuti, pudingy bez varenia, kyslé smotany a všetko smolu mixujeme, až kým nevznikne hustý krém, ktorý tiež dáme chladiť.
  4. Potom si klasicky poskladáme tortu, na každý korpus dávam trocha ovocného sirupu, džem, plnku, na plnku ovocie a nakoniec vrchný korpus. Keď sa nám to chladí, na veľký výkres si nakreslíme predlohu.
  5. Potom si tento výkres položíme na tortu a vyrežeme obrysy. Následne s kosticou (alebo iným nástrojom) nakreslíme do krému obrázok.
  6. Teraz musíme vrchný krém, teda malú časť z neho, nafarbiť na čierno alebo hnedo, dáme do sáčku a stačí, ak odstrihneme malú dierku na rohu a môžeme krémom vyplniť vzniknutý vzor.
  7. Potom zafarbíme ďalšie časti krému a so zdobiacou špičkou tvaru hviezda vypĺňame obrázok smerom od okraja do vnútra každej ohraničenej časti. Robíme iba malé bodky a tak vzniká tento vzor. Výsledná torta vážila okolo 4,5 kila.