Krémový jahodový sen
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
130 g zmäknuté alebo margarín |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
150 g |
|
1 ČL zarovnaná |
|
2 PL |
|
Na náplň: | |
500 g |
|
80 g |
|
500 ml |
|
1 bal. |
|
100 ml vlažná |
|
Na ozdobenie: | |
250 g |
|
50 g |
|
250 ml |
|
25 g nasekané |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), papier na pečenie, cukrárske vrecko, štetec alebo pierko.
- 2
Na prípravu cesta vymiešame elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme vajcia a vyšľaháme. Premiešame múku s kypriacim práškom a striedavo s mliekom zašľaháme do peny. Cesto nalejeme do vymastenej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 3
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3
- 4
Uvoľníme okraj formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Potom okolo korpusu umiestnime očistený okraj formy.
- 5
Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Polovicu jahôd rozmixujeme ponorným mixérom a zmiešame s cukrom. Druhú polovicu jahôd nakrájame na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme spolu s vodou podľa návodu na obale. Pridáme rozmixované jahody a kúsky jahôd. Jahodovú náplň rozotrieme na korpus a uhladíme. Tortu odložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 6
Pred zdobením odstránime okraj formy. Umyté a očistené jahody rozkrájame na polovice a rozložíme na tortu. Marhuľový džem zahrejeme a pomocou štetca alebo pierka potrieme jahody. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na okraj torty. Povrch posypeme pistáciami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu