Krémový jahodový sen

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 16. júna 2015
Krémový jahodový sen
Foto: droetker

Komerčný recept

16
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
130 g zmäknuté alebo margarín
80 g
1 bal.
2 ks
150 g
1 ČL zarovnaná
2 PL
Na náplň:
500 g
80 g
500 ml
1 bal.
100 ml vlažná
Na ozdobenie:
250 g
50 g
250 ml
25 g nasekané




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), papier na pečenie, cukrárske vrecko, štetec alebo pierko.

  2. 2

    Na prípravu cesta vymiešame elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme vajcia a vyšľaháme. Premiešame múku s kypriacim práškom a striedavo s mliekom zašľaháme do peny. Cesto nalejeme do vymastenej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  3. 3

    Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3

  4. 4

    Uvoľníme okraj formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. Potom okolo korpusu umiestnime očistený okraj formy.

  5. 5

    Na prípravu náplne umyjeme a očistíme jahody. Polovicu jahôd rozmixujeme ponorným mixérom a zmiešame s cukrom. Druhú polovicu jahôd nakrájame na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme spolu s vodou podľa návodu na obale. Pridáme rozmixované jahody a kúsky jahôd. Jahodovú náplň rozotrieme na korpus a uhladíme. Tortu odložíme na 1 hodinu do chladničky.

  6. 6

    Pred zdobením odstránime okraj formy. Umyté a očistené jahody rozkrájame na polovice a rozložíme na tortu. Marhuľový džem zahrejeme a pomocou štetca alebo pierka potrieme jahody. Elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni ušľaháme smotanu na šľahanie dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na okraj torty. Povrch posypeme pistáciami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nuž, o takomto aj ja snívam, len pre mňa je trochu zdĺhavý, alebo možno ani nie tak, ako sa mne zdá, ale vypadá veľmi dobre a chutne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia