Krémové keksíkové rezy
Foto: dorisa
Kamarátka mi dala recept na tento báječný koláč. Vrelo odporúčam si ho pripraviť.
porcií
príprava
Postup
-
1
Najprv si vymiešame zahriatu citrónovú šťavu s 2PL instantnej kávy. Necháme vychladnúť.
- 2
Vyšľaháme žĺtky s cukrom a bielky do snehu so štipkou soli. Do vyšľahaných žĺtkov pridáme citrónovú zmes a nakoniec aj sneh z bielkov.
- 3
Zopár maslových sušienok rozdrvíme a zmiešame s mascarpone a maslom.
- 4
Do tejto zmesi primiešame žĺkovo-kávovú zmes a necháme ju v chladničke cca pol hodinu.
- 5
V pohári zmiešame uvarenú silnú kávu s rumom, môžeme osladiť.
- 6
Formu vystelieme potravinárskou fóliou, alebo papierom na pečenie. Začneme ukladať sušienky. Tieto pokvapkáme kávou s rumom. Na sušienky nanesieme krém a následne druhú vrstvu sušienok. Opakujeme, kým máme suroviny. Končíme krémom. Ak nám ešte zvýšili sušienky, môžeme vrch nepečeného koláčika ozdobiť rozdrvenými keksíkmi.
- 7
dobrú chuť
Tiež nepečený zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podľa bodu 2 aj sneh z bielkov, nie len žĺtky, a či?
samozrejme celé vajcia sa používajú, ospravedlňujem sa. Reagovala som na komentár trocha zbrkle. :)