Foto: martina34
Obľúbili sme si cícer viac ako fazuľu. Varievam ho v poslednej dobe dosť často a rôzne spôsoby.
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú cibuľu, mrkvu a zemiaky si nakrájame na kúsky a spolu s cícerom varíme do mäkka asi pol hodinku v malom množstve vody. Keď máme všetko uvarené, oddelíme cícer od zeleniny. Cícer si odložíme na tanierik a zeleninu spolu s vývarom rozmixujeme ponorným mixérom.
- 2
Do rozmixovanej zeleniny pridáme smotanu, kari korenie, sójovú omáčku, morskú soľ, dolejeme asi liter vody, vrátime do polievky cícer, pridáme hrášok a šampiňóny a privedieme do varu. Polievku povaríme asi 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu