Krémeše fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 13. mája 2012
Krémeše (fotorecept)
Foto: rennatte

K dnešnému Dňu matiek patrí chutný dezertík, u nás to boli krémešky.

35
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 l
4 ks
150 g
2 ks
2 ks
500 ml
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    cesto rozdelíme na polovicu, každé rozvaľkáme na veľkosť plechu tak aby pokrylo aj okraje plechu, popicháme vidličkou a oba plechy dáme piecť na 10 minút, buď naraz v teplovzdušnej rúre, alebo jeden po druhom

    Krémeše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pol litra mlieka dáme variť s polovicou cukru, vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka, zlaté klasy vysypeme do zvyšného mlieka, pridáme zvyšný cukor, vanilkové cukory a žĺtka, vymiešame na hladko,

    Krémeše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, a necháme vychladnúť, premiešavame, aby nám nevznikla kožka

    Krémeše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    jeden upečený plát preložíme na pracovnú dosku, polejeme rozpustenou čokoládou, rozotrieme, necháme stuhnúť nie úplne, tak na izbovú teplotu a nakrájame na štvorčeky

    Krémeše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame ho do vychladnutého pudingu

    Krémeše (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pudingovú hmotu natrieme na druhý plát cesta

    Krémeše (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    šľahačku vyšľaháme so stužovačmi a natrieme na pudingovú vrstvu

    Krémeše (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na šľahačkovú vrstvu naukladáme nakrájané čokoládové štvorčeky a dáme stuhnúť aspoň na dve hodiny do chladničky

    Krémeše (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    po stuhnutí nakrájame na na kocky

    Krémeše (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    krásny a sladký Deň matiek prajem :-)

    Krémeše (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tinca
@renatte úžasnééé, ale dráždiš, ja sa musím uspokojiť s čučoriedkovým koláčikom,ale aj ten je skvelý práve mám porciu nachystanú:)
zdezda
perfektný, poctivý krémeš, bez šumienok a medových plát, takýto iba ľúbime :-)
bibia1
toto je neuveriteľné, neopísateľné, nevládzem :)
tothka
Takýto super krémeš by som veru neodmietla, nezostal ti kúsok?
Tieto som veru už dobre dlho nerobila, tie tvoje určite museli všetkým
veľmi chutiť.
danda3
Super! Ešteže mám v chladničke jahodovú tortu, inak neviem, neviem...
gionima
mnaam buducu nedelu vyskusam-ukladam do kk,chcela som recept na kremese no nasla som skor take pracnejsie,ale toto no vyzera super!
medovnicek
a potom, že cica nežer, ale kto to má pri pohľade na takú dobrotu vydržať?
modrykamen
Bože, keby na Záhorie nebolo tak ďaleko, hneď tam utekám. Takéto krémeše môžem aj o pol noci.
karuna
Uzasne, presne toto som hladala. Ukladam. :)
karuna
Poprosim o radu. Byvam v zahranici a nemame tu "Zlaty Klas". Je to vlastne to iste co Maizena? Tu si mozem kupit, kolko jej tam mam dat ako nahradu toho "Zlateho Klasu"?
karuna
Tak som pozerala na nete, videla som, ze Zlaty Klas je baleny po 40g. To Znamena 4x40g maizeny? Sa mi to zda nejako vela...
rea1
@karuna , miesto zlatého klasu sa dá použiť aj obyčajný vanilkový puding, len treba dať trochu menej mlieka, aby bol hustý.
lusinkab
@karuna malo by to byt v poriadku,ja tiez pouzivam maizenu namiesto zlateho klasu alebo nasich pudingov v pomere aky je obsah zlateho klasu....tolko maizeny,tak isto s maizenou robim aj rozne prichute pudingov.
lusinkab
inaksie dakujem za pripomenutie :-) kedze tento receptik som si akosi nevsimla ale uz je vsetko napravene a ulozene v KK :-) krasne fotecky
karuna
Tak pekne dakujem za radu. Skusim a poviem, ako to dopadlo s tou maizenou :).
vivien2
vyborny receptik,,,ja uz som ho robila 2krat a naozaj vynikajuci,,,,vsetci si to chvalili a hlavne moj manzel,ktory sladke vobec nepapa az na kremes,,,a tento je naozaj suprovy,,,,,a hlavne je to raz dva,,,,,myslela som ,ze je viac pracnejsi,,,,,,,a bude aj na vianoce,,,ha ha,,,
jozka2
takto s polevou robim tzv.Francuzsky kremes a cesto je medove ako na medove rezy odporucam plnka vanilkova na to slahacka,cesto a coko-poleva mozna je tu na vareche len o tom neviem ak nie skuste je to dobroya
používateľ nemá avatar
omg
omg
Ja peciem stale a kremes mam velmi rada.Tvoj vyzera tiez pekne :)
jozka2
zatial som sa nikde nestretla s tym,ze sneh sa dava do vychladnuteho pudingu,to si ho neslahala ani s cukrom?
kupecova
Paradny....vyskusame okamzite,je nedela,tak poobede treba po mesitom menu nieco sladke,nie?listkove cesto rozvalkane,caka na zohriatie rury,este som neskontrolovala ,kolko mam doma zlate klasy,ale doplnim vanilkovym pudingom,dufam,ze sa podari....dakujem za receptik...dam vediet,ako sa vydaril.....tiez byvam v zahranici,no kupila som si v polskom obchode slovensky zlaty klas,je dost daleko ten obchod,takze dufam,ze bude dobra plnka,ked ho nahradim s pudingom,caute....pekny zvysok dna prajem...
kupecova
Hmmm,mnam....je mi to luto,ale fotenie nebolo,pretoze sa nestihlo,prisli vnucata s detmi a smahom ruky z kremesu neostalo ani zrnko......bol vyyyyyborny,este lepsi ako z cukrarne..... Nepiekla som ho urcite naposledy podla tvojho receptu,dakujeeem.. zajtra sa chystam,ze ho urobim aj v praci,mala som respekt pred kremesami,lebo doteraz som este nepiekla,nemala som odvahu,len som to odkladala z roka na rok,no som rada,ze som sa odhodlala vyskusat ho,uz teraz budem robit castejsie....tvoj receptik je uzasnyyyyy....dakujem
letooo
robím podobne, len neviem prečo , na druhý deň sa mi tie čokoládové štvorčeky (rožteky) povykrúcajú dohora . Neviete dáku fintu, aby sa to nekrútilo ? Ja viem, že je to zrejme od vlhkosti v chladničke, nám to nevadí, len keď príde návšteva tak ...
deni123
Dobry den prajem kremes vyzera uzasne mnaam len akurat si myslim ze do litra mlieka 4 ks zlateho klasu je prilis vela plnka bude velmi husta
sovka62
Vsetko super, a ak mozem poradit ten sneh treba pridat do horuceho pudingu, inak sa krémeš bude horsie krajat, napln nebude pevna.