Krémeš s piškótami

Autor receptu: jack

Hodí sa k akejkoľvek príležitosti.na oslavy alebo len tak na nedeľné popoludnie ku kávičke.

60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Takže klasická piškóta. Cesto rozotrieme na plech, ktorý je buď vymastený, alebo použijete papier na pečenie. Plech je stredne velký. Pečieme na 180 stupňov 25 minút.
  2. Krém: V mlieku rozmiešame múku, kakao, kryštálový cukor a varíme hustú kašu. Do vychladnutej zamiešame mäkké maslo. Môžme ešte pridať práškovýcukor podľa chuti.
  3. Vychladnuté cesto potrieme džemom a polovicou krému. Do kávy pridáme trochu rumovej arómy (alebo umu) namáčame do nej piškóty a ukladáme na koláč. Natrieme ich zvyšným krémom, zarovnáme a polejeme čokoládou. Dobrú chuťku prajem.