Foto: kajusiqq
Chcela som niečo nové nie stále len francuzky alebo medový:)....tak som to len ozdobila karamelom:)......aj tak hlavná vec je vnútro a to je skvele:)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Listkove cesto si rozdelíme na 2 časti obe rozvaľkáme a popicháme vidličkou dáme upecť do prehdriatej rúry na 200 stupnov asi 5-8 min.
-
2
Pripravíme si plnku: Mlieko/vodu si dáme variť trocha necháme a rozmiešame zlaté klasy ktoré potom vlejeme do horúcej vody/mlieka spolu s vanilkovým cukrom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Z piatich bielkov vyšľaháme sneh a zľahka ho vmiešame do uvarenej kaše:)......Pokial varíme z mlieka bude taký tmavší pokiaľ z vody bude taký priesvitnejší:) na fotke mam z mlieka:)
-
3
Jedno listkové cesto si dáme na plech(ja mam plech s odnimateľným dnom) a nanesieme nan polovychladnutý krém dáme do chladničky stuhnúť potom si vyšľaháme šľahačku(ja som použila šľahačku práškovú ale na všetko ine používam rastlinnu ale aj tato praškova pekne stuhne:) a všetko som dala stuhnúť.
-
4
Druhé cesto si narežeme na kúsky mne vyšlo 9 kuskov:) z 300 g cesta:) a ešte som aj plno odrezala iba tak:)...takže normalne by vyšlo asi 12:) ( plnka je pomenej mal byť vyšší ale keď ja proste neodolávam pri pečení , to len aby ste sa potom nezľakli ak ho náhodou vyskúšate, že na foto je taký a vy budete mať vyšší:))
-
5
Rozpustíme si karamel:))
-
6
Nastruhame si oriešky:)
-
7
Listkove cesto ktore mame narezane pofrkáme karamelom(....nie uplne celý to bol iba môj prvý pokus ale zle by sa to papalo tak stačí iba tak pekne pofrkať:) a môžme ozdobiť orieškami:) Potom pekne narežeme a môžme podávať:) Tip:ak chceme aby bol karamel jemnejší pridáme k nemu maslo P.S. karamel môžme primiešať aj do šľahačky bude to ešte chutnejšie:) Tak prajem dobrú chuť:)
kajusiqq.blogspot.sk