Je to veľmi krehký koláč s rýchlou prípravou, vhodný ku čaju, kávičke alebo len tak ku telke. Dobrú chuť..
na 180 °C
Postup
-
1
Uvedené suroviny na cesto spracujeme na cesto, ktoré si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta si dáme vymastený a múkou vysypaný plech (ja používam papier na pečenie). Rukou alebo silikónovým valčekom si cesto rovnomerne roztlačíme na celý plech a na cesto rozotrieme tvarohovú plnku. Cesto si môžete rozvaľkať aj na doske a následne preniesť do plechu na pečenie. Veľkosť plechu je 36x26 cm.
- 2
Druhú polovicu cesta si zabalíme do fólie a dáme do mrazničky (odporúčam si ho pred vložením do mrazničky rozdeliť ešte na tri diely, skôr sa zamrazí a potom ho aj rovnomernejšie nastrúhate po tretinách na celú plochu koláča) aspoň na pol hodinu, aby sa nám potom lepšie stúhalo na hrubej časti strúhadla na tvarohovú plnku. Po asi pol hodine zamrazenia ho nastrúhame na spomínanú tvarohovú plnku.
- 3
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch C asi 35-40 minút. Keď vychládne posypeme ho práškovým cukrom, dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
koláč robievala ešte moja babka..keďže polohrubá múka vtedy nebola-miešala hrubú s hladkou..i tak sa dá..
i plnky možno meniť..
zavďačila by si sa celej našej širokej rodine takouto chutnou klasikou..:-)
to vrchné cesto možno nastrúhať-ako si urobila..
možno vygúľať vcelku..
možno urobiť mriežky..
vždy vyzerá inak..no chutí rovnako-výborne..
nech sa ti darí..
aaaaleeeee..s použitím okuliarov a lupy uvidíš pod popraškom cukru kopčeky-ktoré sú výsledkom strúhania..nie gúľania..
k čomu slúžia takéto komentáre..??