Krehký tvarohový koláč s broskyňami

mojaradost - bez fotkyMojaradost, Ulany nad Zitavou, 16. januára 2018 17:01
Ďalšie recepty »

Koláčik je vynikajúci, plný tvarohu a ovocia:))

35
porcií
30 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

600 g (cesto)
300 g
1 kus
2 polievkové lyžice
3 kusy
250 g
Plnka:
750 g (plnka)
3 kusy
9 polievkových lyžíc
1 kus
1 polievková lyžica
Ovocie:

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme kakao, práškový cukor, vajcia, zmäknutú heru a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho postáť, zatiaľ si pripravíme plnku.

  2. 2

    Plnka: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame tvaroh, Zlatý klas a sneh z bielkov. Jemne premiešame.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi. Rozmer 30 x 40 cm. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku, do ktorej sme pridali nadrobno pokrájané broskyne, čerstvé alebo kompót /môžu byť aj marhule/. Prikryjeme druhou rozvaľkanou časťou cesta. Popicháme vidličkou a upečieme. Teplota 180 °C 40 minút alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné.

  4. 4

    Necháme vychladnúť, aby sa chute spojili. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame na rezy a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist