Krehký tvarohový koláč s broskyňami
Foto: mojaradost
Koláčik je vynikajúci, plný tvarohu a ovocia:))
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
600 g (cesto) |
|
300 g |
|
1 kus |
|
2 polievkové lyžice |
|
3 kusy |
|
250 g |
|
Plnka: | |
750 g (plnka) |
|
3 kusy |
|
9 polievkových lyžíc |
|
1 kus |
|
1 polievková lyžica |
|
Ovocie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme kakao, práškový cukor, vajcia, zmäknutú heru a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho postáť, zatiaľ si pripravíme plnku.
- 2
Plnka: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, primiešame tvaroh, Zlatý klas a sneh z bielkov. Jemne premiešame.
- 3
Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi. Rozmer 30 x 40 cm. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku, do ktorej sme pridali nadrobno pokrájané broskyne, čerstvé alebo kompót /môžu byť aj marhule/. Prikryjeme druhou rozvaľkanou časťou cesta. Popicháme vidličkou a upečieme. Teplota 180 °C 40 minút alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné.
- 4
Necháme vychladnúť, aby sa chute spojili. Posypeme práškovým cukrom, pokrájame na rezy a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
takéto krehké cesto robievam i na mrežovníky s rôznymi plnkami..tvarohovú s ovocím ma ešte nenapadlo..bude..akurát do cesta dávam o polovicu menej cukru..výborný...
Samozrejme, každý si môže upraviť pomer surovín podľa seba, aj ja zvyknem uberať cukor:))