Krehký mandarínkový koláč

Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 9. decembra 2014
Krehký mandarínkový koláč
Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
60 minút
príprava
30-45 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
200 g
1 ks
300 g
Plnka:
200 g
4 PL
100 g
3 ks
1 ks na kôru
285 ml
80 g
700 g
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny zmiešame na tuhšie cesto. Dáme ho do fólie a na 30min do chladničky.

  2. 2

    Do mandlí zašľaháme vajcia, cukor, cit.kôru, šlahačku a roztopené maslo, vmiešame mandarínky.

  3. 3

    Cesto rozválkame do kruhu, vložíme do vrúbkovanej tortovej formy. Na cesto nalejeme mandarínkovú zmes a pečieme na 170 °C 30-45 minút.

  4. 4

    Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

lizatko
Neviem ci som blba, ale absolutne nechapem ...Ten bod cislo 2 ma hlavu aj pätu? Kolac moze byt dobry, ale podla tohoto by som ho nevedela spravit. Bod c.1 je len vsetko zmiesane na cesto??
aleana
@lizatko nie si sama, čo nechápe, aj mne sa to zdá chaotické...zvláštne cesto, ktoré sa dá zároveň zmiesiť, rozkrájať aj naliať...
mata3636
Hahaha, tak toto je super recept. Zasa sa pani kuchárky ponáhľali a písali ho popri inej robote? :-D
marcel83
Chaoticky podaný postup, ale pekné priezviská majú pani kuchárky :))

Radšej asi mali uvariť Krúpkovú polievku s klobásou, ako sa dať na cukrárstvo...
smejkad
pisala som adminom nech to preveria uz pred obedom, ocividne s tym maju problem aj oni :-)))
alimi
Odhadujem, že "cesto rozkrájať do kruhov" znamená dva kruhy :) Jeden sa dá na dno formy a to čo sa "vyleje" bude asi plnka...ktorá sa následne zakryje druhým kruhom :) Môj tip - uvidím, či vyhrám....
brambora
Mila @redakcia. Neviem ci ma vobec zmysel sem davat recepty od sefkucharov z roznych restauracii, lebo 90% z nich je nedokoncenych a vela ludi im nechape co je podla mna neospravedlnitelne!!! A vyhovorky, ze nemaju cas? Tak nech silou mocou nedavaju recepty! Radsej nedat ziaden recept ako robit negativnu reklamu kucharom a restauracii.
momi
fakt škoda, že je to neúplné. aj keď skúsená cukrárka asi pochopí čo a ako "okrem cesto do kruhov", to je totálna blbina:-) Ja vidím iba cesto rozvalkané do kruhu ako spodnú vrstvu koláča tj. korpus, do ktorého sa naleje vymiešaná plnka a ničím sa neprikrýva. Ach jaj, ešteže my ostatní sa tu s tými opismi a popismi papreme:-) Inak sa mi tento koláč ako milovníkovi mandlí a citrusov páči.
cesminaz
..ale kolacik musi chutit isto skvelo ;-) na fotke vyzera veelmi dobre!
katarinasimona
Dobrý deň, veľmi nás mrzí tento menší preklep pri našom postupe. Bohužiaľ, niekedy zlyhá ľudský faktor, keď jeden píše a iný prepisuje. Redakcii sme zaslali upravený postup, snáď sa tu čoskoro objaví. Ďakujeme za porozumenie a ešte raz sa ospravedlňujeme. Prajeme pekný deň :)
ilusa
torticka vyzera dobre,ale radsej by som neskusala,aj ked je recept upraveny,napr.nie je jasne,ci mandarinky vyliat aj so stavou,alebo bez,dalej slahacku vyslahat,alebo rovno vyliat neslahanu
ilusa
dakujem@katarinasimona ,teraz vyskusam,pomylilo ma to,ze napr.do trasenej torty ide cela konzerva aj so stavou,tak som nechcela pokazit peknu torticku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia