Krehký mandarínkový koláč
			   Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 9. decembra 2014
		   
		   cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 9. decembra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30-45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks na kôru | 
                                                             | 
                                                    
| 285 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 700 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Suroviny zmiešame na tuhšie cesto. Dáme ho do fólie a na 30min do chladničky.
- 2
 Do mandlí zašľaháme vajcia, cukor, cit.kôru, šlahačku a roztopené maslo, vmiešame mandarínky.
- 3
 Cesto rozválkame do kruhu, vložíme do vrúbkovanej tortovej formy. Na cesto nalejeme mandarínkovú zmes a pečieme na 170 °C 30-45 minút.
- 4
 Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





 


Radšej asi mali uvariť Krúpkovú polievku s klobásou, ako sa dať na cukrárstvo...