Krehký mandarínkový koláč
Katarína Krúpová a Simona Klobasová
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 9. decembra 2014
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 9. decembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30-45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
Plnka: | |
200 g |
|
4 PL |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1 ks na kôru |
|
285 ml |
|
80 g |
|
700 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny zmiešame na tuhšie cesto. Dáme ho do fólie a na 30min do chladničky.
- 2
Do mandlí zašľaháme vajcia, cukor, cit.kôru, šlahačku a roztopené maslo, vmiešame mandarínky.
- 3
Cesto rozválkame do kruhu, vložíme do vrúbkovanej tortovej formy. Na cesto nalejeme mandarínkovú zmes a pečieme na 170 °C 30-45 minút.
- 4
Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Radšej asi mali uvariť Krúpkovú polievku s klobásou, ako sa dať na cukrárstvo...