Krehký jablkovo-tvarohový mrežovík (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Našla som výborný recept a hneď aj vyskúšala. Veľa som síce nefotila nejak som sa pozabudla, ale ak nepoznáte vyskúšajte oplatí sa.

10 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín si vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na jednu väčšiu a druhú menšiu časť. Plech si vymastíme a vysypeme múkou a väčšiu časť cesta vyformujeme na plech.
  2. Obidva tvarohy a smotana dobre vymiešame pridáme vanilkový a práškový cukor a znovu dobre premiešame.
  3. Jablká očistíme a narajbeme na väčších slzičkách, dáme do rajnice, pridáme škoricový a vanilkový cukor a dáme trochu povariť. Keď pustia šťavu, nasypeme puding a dobre miešame, až nám ostane hladká masa.
  4. Začneme dávať plnky na plech. Ja som začala najprv jablkovú a potom som dávala tvarohovú, takto vyplníme celý plech. Len tu mi napadlo fotiť. Plech má 32 x 42 cm.
  5. Potom z menšej polovici cesta urobíme na koláč mriežku.
  6. Dáme piecť na 180 stupňov 35 - 40 minút.
  7. Koláčik upečený. Môžem zaručiť, kto má rád takéto koláčiky, že bude určite chutiť.