Krehký jablkovo-tvarohový mrežovík (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Našla som výborný recept a hneď aj vyskúšala.
Veľa som síce nefotila nejak som sa pozabudla, ale ak nepoznáte vyskúšajte oplatí sa.
10 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín si vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na jednu väčšiu a druhú menšiu časť.
Plech si vymastíme a vysypeme múkou a väčšiu časť cesta vyformujeme na plech.
- Obidva tvarohy a smotana dobre vymiešame pridáme vanilkový a práškový cukor a znovu dobre premiešame.
- Jablká očistíme a narajbeme na väčších slzičkách, dáme do rajnice, pridáme škoricový a vanilkový cukor a dáme trochu povariť. Keď pustia šťavu, nasypeme puding a dobre miešame, až nám ostane hladká masa.
- Začneme dávať plnky na plech. Ja som začala najprv jablkovú a potom som dávala tvarohovú, takto vyplníme celý plech.
Len tu mi napadlo fotiť.
Plech má 32 x 42 cm.
- Potom z menšej polovici cesta urobíme na koláč mriežku.
- Dáme piecť na 180 stupňov 35 - 40 minút.
- Koláčik upečený.
Môžem zaručiť, kto má rád takéto koláčiky, že bude určite chutiť.