Foto: ejmyejmy
"dnes sa mi narodil" v mojej mysli, cez moje ruky a srdce
porcie
príprava
Suroviny
6 lyžíc |
|
6 lyžíc |
|
1 kávová lyžička |
|
1 lyžiška |
|
1 lyžička |
|
pár kvapiek |
|
podľa potreby |
|
pár kvapiek |
|
50 g |
|
1 balenie |
|
1 balenie |
|
1 balenie |
|
150 ml |
|
2 balíčky: 20g |
|
Postup
-
1
Falošný marcipán si vyformujeme a zhnietime z prvých ingrediencií: sušeného mlieka, práškováho cukru, solamylu, vaječného bielka, stuženého tuku , pár kvapiek vody, oleja a mandľovej arómy. Vyhnietenú hmotu necháme odloženú v chlade. Následne podľa formy na muffiny( silikonovej) vyformujemekošíček, ktorý odložíme do chladu, aby stuhol a držal formu.
- 2
Nad parou rozpustíme čokoládu v mlieku,necháme vychladnúť. Následne vyšľaháme z čokoládového mlieka, stužovača a šľahačky v prášku s vanilkovým cukrom šľahačku, ktorú odložíme do chladničky, vychladnúť.
- 3
Potom už len naplníme košíček šľahačkou, a kolieskami pomaranča, všetko dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som volila pomaranč, alebo môže to byť iné kontrastné ovocie, napr. maliny, čučoriedky.... Dezert je ľahký, a pritom chute sú vyvážené...a dodávajú fresh nádych, vznešenosť a gracioznosť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1. Košíček necháme chladnúť vo forme, alebo sa v nej len vyformuje a vyberie a šupne do chladničky?
2. Potrebovala by som podrobnejší postup na krém, aby bol taký krásny ako tvoj. Môžem dať všetko do misy a šľahať alebo najprv vyšľahať šľahačku a postupne do nej priliať čokoládové mlieko? Dúfam, že si všimneš moje otázočky a odpovieš ;-)
Čokoladu s mliekom rozpustam nad parou a po rozpusteni a docieleni hladkej tekutiny vychladim, a potom do vychladeneho cokoladovejo mlieka sam vsetko ostatne. Praskovu slahacku, vanilkovy cukor a stuzovac slahacky za staleho slahania rucnym mixerom vyslaham nadychany krem, ktory tiez chladim na 30 minut v chladnicke. Vychladenym kremom plnim kodicky :)))
Nech vam ken chutia :)))))