Kráľovský marcipánový kôš

ejmyejmy - fotkaejmyejmy, 16. septembra 2012
Kráľovský marcipánový kôš
Foto: ejmyejmy

"dnes sa mi narodil" v mojej mysli, cez moje ruky a srdce

3-4
porcie
30min minút
príprava

Suroviny

6  lyžíc
6  lyžíc
1  kávová lyžička
1  lyžiška
1  lyžička
pár kvapiek
podľa potreby
pár kvapiek
50 g
1  balenie
1  balenie
1  balenie
150 ml
2  balíčky: 20g




Postup

  1. 1

    Falošný marcipán si vyformujeme a zhnietime z prvých ingrediencií: sušeného mlieka, práškováho cukru, solamylu, vaječného bielka, stuženého tuku , pár kvapiek vody, oleja a mandľovej arómy. Vyhnietenú hmotu necháme odloženú v chlade. Následne podľa formy na muffiny( silikonovej) vyformujemekošíček, ktorý odložíme do chladu, aby stuhol a držal formu.

  2. 2

    Nad parou rozpustíme čokoládu v mlieku,necháme vychladnúť. Následne vyšľaháme z čokoládového mlieka, stužovača a šľahačky v prášku s vanilkovým cukrom šľahačku, ktorú odložíme do chladničky, vychladnúť.

  3. 3

    Potom už len naplníme košíček šľahačkou, a kolieskami pomaranča, všetko dozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som volila pomaranč, alebo môže to byť iné kontrastné ovocie, napr. maliny, čučoriedky.... Dezert je ľahký, a pritom chute sú vyvážené...a dodávajú fresh nádych, vznešenosť a gracioznosť

Diskusia k receptu

babinka
pekny napad - misticky z potahovej hmoty!! Budem vymyslat, co s tym dalej, cim naplnit, co este urobit a keby som na volaco prisla - tak to zverejnim, dakujem.
sany11
naozaj vidiet ze ta to bavi,je to profesionalne naservirovane,krasne,obdivujem ta,tvoju sikovnost a fantaziu.
sonulienka
To je krásne a určite aj výborné už som si to uložila. Ďakujem za receptík.
xxlka
A všimli ste si ten malý lístok medzi pomarančmi v rohu ? Človeku je ľúto pustiť sa do jedenia!
levinko
Vyzerá to krásne,ale nemôže sa volať kráľovský,keď je z falošného marcipánu.
mirkamt
@Ejmyejmy Chystám sa vyskúšať tento prekrásny dezertík a mám dve otázočky, aby sa mi to podarilo:
1. Košíček necháme chladnúť vo forme, alebo sa v nej len vyformuje a vyberie a šupne do chladničky?
2. Potrebovala by som podrobnejší postup na krém, aby bol taký krásny ako tvoj. Môžem dať všetko do misy a šľahať alebo najprv vyšľahať šľahačku a postupne do nej priliať čokoládové mlieko? Dúfam, že si všimneš moje otázočky a odpovieš ;-)
ejmyejmy
Z rozvalkaneho marcipanu vykrajujem kolesa, ktorymi vysteliem silikonove formy, je jedno aky tvar si zvolis. Ulozim vo forme do chladnicky, aby poriadne stuhol. Nechavam to hodinu, dve v chladnicke. Vyberiem a jemne z foriem vyberam. Potom manikurovymi cistymi noznicami obstrihavam okraje, aby boli pekne a hladke.
Čokoladu s mliekom rozpustam nad parou a po rozpusteni a docieleni hladkej tekutiny vychladim, a potom do vychladeneho cokoladovejo mlieka sam vsetko ostatne. Praskovu slahacku, vanilkovy cukor a stuzovac slahacky za staleho slahania rucnym mixerom vyslaham nadychany krem, ktory tiez chladim na 30 minut v chladnicke. Vychladenym kremom plnim kodicky :)))
Nech vam ken chutia :)))))
mirkamt
Ejmyejmy, takže nakoniec som to zvládla aj bez tvojich rád (zabudla som si ich pozrieť) a prvýkrát som robila s marcipánom. Myslím, že hosťom chutilo a tá plnka je vynikajúca. Akurát sa mi zle robilo s marcipánom po vychladnutí, mrvil, môjmu sa viac páčilo, ked bol oteplený z mojich rúk :-) Určite ešte tieto krásne košíčky niekedy urobím, viac porcií.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia