Kráľovské rezy

egreska - fotkaegreska, 5. mája 2010

Tento receptík mám z nejakého časopisu..pred par rokmi som ho zvykla robievat dost často ale to som ešte nemala tolko inšpiracie z Zobraziť celý popisTento receptík mám z nejakého časopisu..pred par rokmi som ho zvykla robievat dost často ale to som ešte nemala tolko inšpiracie z internetu,teraz už moc recepty neopakujem ,snažím sa skušat stale nové veci :-))

Suroviny

Biele cesto:
350 g
350 g
3 PL
Tmavé cesto:
6 ks
200 g
50 g
100 g
Krém:
1 1/2 bal.
125 g
5 PL
1 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Z muky,zmaknuteho masla a vlaznej vody spracujeme hladke cesto a dame ho na 2 hod.do chladničky.Potom ho rozdelime na 2 časti,jednu pokrajame ostrozkou na štvorce,poukladame na plech otočeny hore dnom,popichame vidličkou a upečieme na 180 st dozlatista(asi 10 min).Druhu čast cesta tiež rozvalkame,ulozime do hlbsieho plechu ..

  2. 2

    Tmave cest si pripravime tak ze z bielkov a soli vyšlahame tuhy sneh.Zmiešame žltky s cukrom a primiešame sneh.Opatrne vmiešame aj kakao a orechy.Tmave cesto rozotrieme na biele a upečieme na 175st (asi 25 min).

  3. 3

    Z mlieka,cukru a van.cukru a zlateho klasu uvarime husty puding,nechame vychladnut a primiešame maslo.Potom ho rozotrieme na upečene cesta,prikryjeme štvorcami bieleho cesta a posypeme pr.cukrom.Nechame v chladničke stuhnuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia