Tento receptík mám z nejakého časopisu..pred par rokmi som ho zvykla robievat dost často ale to som ešte nemala tolko inšpiracie z Zobraziť celý popisTento receptík mám z nejakého časopisu..pred par rokmi som ho zvykla robievat dost často ale to som ešte nemala tolko inšpiracie z internetu,teraz už moc recepty neopakujem ,snažím sa skušat stale nové veci :-))
Suroviny
Biele cesto: | |
350 g |
|
350 g |
|
3 PL |
|
|
|
Tmavé cesto: | |
6 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
|
|
100 g |
|
Krém: | |
1 1/2 bal. |
|
125 g |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Z muky,zmaknuteho masla a vlaznej vody spracujeme hladke cesto a dame ho na 2 hod.do chladničky.Potom ho rozdelime na 2 časti,jednu pokrajame ostrozkou na štvorce,poukladame na plech otočeny hore dnom,popichame vidličkou a upečieme na 180 st dozlatista(asi 10 min).Druhu čast cesta tiež rozvalkame,ulozime do hlbsieho plechu ..
- 2
Tmave cest si pripravime tak ze z bielkov a soli vyšlahame tuhy sneh.Zmiešame žltky s cukrom a primiešame sneh.Opatrne vmiešame aj kakao a orechy.Tmave cesto rozotrieme na biele a upečieme na 175st (asi 25 min).
- 3
Z mlieka,cukru a van.cukru a zlateho klasu uvarime husty puding,nechame vychladnut a primiešame maslo.Potom ho rozotrieme na upečene cesta,prikryjeme štvorcami bieleho cesta a posypeme pr.cukrom.Nechame v chladničke stuhnuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu