Košíčky s tvarohovou plnkou
Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| z 1 citrónu |
|
| z 1 citrónu |
|
| 200 ml |
|
| 50 g |
|
| 1/2 bal |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešame, natlačíme do formičiek a napečieme košíčky pri teplote 200 °C.
- 2
Plnka: tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a kôrou. Pridáme vyšľahanú smotanu, nastrúhanú čokoládu, nakoniec napučanú a zohriatu želatínu.
- 3
Dno košíčkov potrieme džemom a nastriekame plnku. Dozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








ja som si niekedy take zdobeninky aj na torty rada pripravovala z paleneho karamelu.