Košíčky s tvarohovou plnkou
Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
|
|
Plnka: | |
500 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
z 1 citrónu |
|
z 1 citrónu |
|
200 ml |
|
50 g |
|
1/2 bal |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešame, natlačíme do formičiek a napečieme košíčky pri teplote 200 °C.
- 2
Plnka: tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a kôrou. Pridáme vyšľahanú smotanu, nastrúhanú čokoládu, nakoniec napučanú a zohriatu želatínu.
- 3
Dno košíčkov potrieme džemom a nastriekame plnku. Dozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som si niekedy take zdobeninky aj na torty rada pripravovala z paleneho karamelu.